Güncel Haberler

Fenerbahçe, Rekor Ribaund Performansı ile Anadolu Efes’i Yendi! (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague 2. haftasında yer alan Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Anadolu Efes‘i 48 ribaundluk kulüp tarihihinin rekor performansı eşliğinde 71-80’lik skorla geçmeyi bildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes cephesinde Larkin, Fenerbahçe Beko’da ise Westermann ile Barthel önemli eksikleri olarak dikkat çektiler maç öncesinde. Ancak elbette Larkin’in yokluğu çok ama çok daha fazla hissedildi Efes cephesinde…

Maç dengeli başlarken ilk çeyrekte Doğuş’un De Colo karşısındaki etkili savunması ve Simon’un hem hücumdaki hem de savunmadaki enerjisi Anadolu Efes’i bir adım öne taşıdı, hücumda daha verimli oynayan taraf oldular. İkinci çeyrekte savunmada vidaları sıkan Fenerbahçe, Hamilton ve Vesely’nin ribaundları domine etmesiyle beraber bir çok ikinci şans sayısı bulduğu gibi Doğuş’un sakatlanmasıyla beraber De Colo’nun da sazı eline alıp skor üretimine liderlik etmesiyle üstünlüğü ele aldı, 9-0’lık seriyle başladıkları bu çeyrekte tam 26 sayı ürettiler bu çeyrekte.

İkinci yarıya baskılı savunmayla daha iyi başlayan Anadolu Efes oldu. Rakibi bir çok kez top kaybına zorlayan lacivert beyazlılar bu fırsatları sayıyla değerlendiremedikleri için farkı kapatamadılar. Diğer taraftan ribaundlardaki üstünlüğünü daha da net hissetirmeye başlayan Fenerbahçe, De Colo liderliğinde kısaların da bu alanda verdiği katkıyla oyunun kontrolünü tamamen ele aldı. Ayrıca Efes’in yaptığı tuzaklı baskıya karşı da koç Kokoskov’un Eddie ve Dixon hamlelerini yapmasıyla üçlüklerle cezayı kesip koç Ataman’ı bundan vazgeçirdiler. Micic’in verimsiz oyununa ve gününde olmamasına rağmen pozisyonları zorlamaya devam etmesi Efes’in hücum dengelerini bozarken Beaubois ile Anderson’dan gelen ekstra katkılar Efes’in en azından skorda kalmasını sağladı. Son çeyrekte Simon’un yine devreye girmesiyle ve Dunston’ı kenardan gelerek ribaundlara biraz olsun denge getirmesiyle oyuna tutundular, farkı da 3 sayıya kadar indirdiler ama Brown ve De Colo’dan üst üste gelen sayılar lacivert beyazlıların direncini tamamen kırdı ve hücum ribaundları sayesinde neredeyse her hücumda iki kere top kullanan Fenerbahçe yoluna kazanarak devam etti. Anadolu Efes ise bu maçta da Larkinsiz oynama konusunda halen çok zorlandığını görmüş oldu.

Fenerbahçe’de Nando De Colo 20 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Lorenzo Brown 17 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Jan Vesely 13 sayı, 10 ribaund, 3 asist ve Edgaras Ulanovas 10 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Anadolu Efes cephesinde ise Krunoslav Simon 24 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Rodrigue Beaubois 11 sayı, 2 asist ile diğer yegane çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu. James Anderson ile Tibor Pleiss ise 8’er sayı ile katkı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …