Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (2.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 2. hafta programındaki maçlar tamamlandı.

Temsilcilerimizden Frutti Extra Bursaspor‘un Slovenya deplasmanda oynayacağı Cedevita Olimpija maçı ev sahibindeki covid vakası nedeniyle yerel hükümetin kararıyla ertelenirken, diğer temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ise Rusya deplasmanında çok iyi dirense de Unics Kazan’a kaybetmekten kurtulamadı.

Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahiplerine verelim.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Geride bıraktığımız sezon pandemi nedeniyle iptal olmasaydı şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacak olan Virtus Bologna, bu sezon yarım bıraktığı işi tamamlamaya kararlı. Bu yolda da önemli bir başlangıç yaptılar. Koç Djordjevic’in öğrencileri 2. haftada kendileri için çok önemli olan bir sınavda, konuk ettikleri organizasyonun diğer favorilerinden Lokomotiv Kuban’ı ikini yarı yaptıkları geri dönüşle 85-79 geçmeyi başardılar. İkinci yarıda savunmada vidaları sıkarak yaptıkları geri dönüş ile istedikleri zaman Euroleague seviyesinde bir oyun ortaya koyabileceklerini de göstermiş oldular.

HAFTANIN MVP’si:

Willie Reed, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde belki tam olarak beklentileri karşılaşayamıştı ama EuroCup sahnesinde fark yaratacağını beklediğim bir isimdi. Takımı Buducnost‘un deplasmanda Levallois’yı 83-89 yendiği maça da damgasını vuran isim oldu. 27 dakika sahada kalan NBA patentli uzun 9-11 2sayı isabatiyle 22 sayı üretirken 8 ribaund topladı, 2 blok yaptı ve 30 verimlilik puanına ulaştı. 30 yaşındaki atletik uzunun bu performansını sürdürmesi sürpriz olmayacaktır ki onu sezon ortasında pota altına takviye yapmak isteyen bir Euroleague takımında görmemizin de şaşırtıcı olmayacağını düşünüyorum.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alex Perez (Bahçeşehir Koleji): 33 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 32 verimlilik
Dylan Osetkowski (Ratiopharm Ulm): 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 31 verimlilik
Willie Reed (Buducnost): 22 sayı, 8 ribaund, 2 blok, 30 verimlilik
Dee Bost (AS Monaco): 25 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
RaShawn Thomas (Partizan): 22 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, 28 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …