Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji – Unics Kazan Maçında Yapılan Hakem Hatası EuroCup Tarafından da Kabul Edildi!

7DAYS EuroCup 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, deplasmanda Unics Kazan ile karşılaşmış ve son anları çekişmeli geçen maçı 89-88 kaybetmekten kurtulamamıştı.

İşte bu maçın çekişmeli geçen son anlarında maalesef temsilcimiz aleyhine bir hakem hatası da yaşanmıştı. EuroCup yönetimi de bu hataya kayıtsız kalmadı ve yaptığı açıklamayla hatanın gerçekleştiğini doğruladı.

Maçın son çeyreğinde yaşanan şut saatinin sıfırlanmamasıyla alakaları tartışmalar konusunda EuroCup’ın açıklaması şu şekildeydi:

Dördüncü çeyrekte maçın bitimine 27.3 saniye kala Bahçeşehir oyuncusu Perez topu oyun sahası içerisinde kontrol etmiş, ardından da potaya giderek maçın sonuna 18.0 saniye kala iki sayılık atış denemesinde bulunmuştur. 16.8 saniye kala top potaya temas etmiş, şut saati yenilenmemiş ve maç saatinde 14.3 saniye kala Bahçeşehir adına Rıdvan hücum ribaundu almıştır. Bu durum kurallara aykırıdır,çünkü top potaya değdikten sonra Bahçeşehir topun kontrolünü yeniden ele geçirdiği için Şut Saati Operatörü şut saatini yeniden 14 saniyeye sıfırlamalıydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …