Güncel Haberler

Lakers, Eksik Miami’yi Rahat Geçti

NBA final serisi 2. maçında Los Angeles Lakers, eksik rakibi Miami Heat‘i baştan sona üstün oynadığı mücadelenin ardından 114-124’lük skorla geçerek seride 2-0 üstünlüğü ele almış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lakers’dan anektodlar; Adebayo’nun yokluğunda boyalı alanın hakimi tamamen onlardaydı ki 16 hücum ribaund ile fark yarattılar, Rondo bu maçtaki asistleri Larry Bird’ü geçerek play-off tarihinin en çok asist yapan 6. ismi oldu (ilk sırada Magic Johnson var), Lebron liderliğindeki takımlar 2-0 öne geçtikleri serilerin 23’ünü de kazanmayı başardılar.

Lakers’da Lebron James 33 sayı, 9 ribaund, 9 asist üreterek triple-double il flört ederken, Anthony Davis 32 sayı, 14 ribaund, Rajon Rondo 16 sayı, 4 ribaund, 10 asist ve Kendavious Caldwell-Pope ile Kyle Kuzma da 11’er sayı ile ona destek oldular galibiyet yolunda.

Miami’den anektodlar; Adebayo’nun yokluğunda hem boyalı alan savunmasında hem de ribaundlarda yıkıldılar, Olynyk skor üretimi anlamında ekstra katkı verdi, Herro (20 yaş, 256 gün) NBA finalleri tarihinde ilk beş başlayan en genç isim oldu ve çaylak sezonunda tüm play-off maçlarında çit haneli skor üretimini sürdürdü, Heat maç boyunca sadece 53 saniye skor tabelasında önde kalabildi.

Bam Adebayo ve Goran Dragic’den yoksun olan Heat cephesinde ise Jimmy Butler 25 sayı, 8 ribaund, 13 asist, Kelly Olynyk 24 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Tyler Herro 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Kendrick Nunn 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Jae Crowder 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile direnmeye çalışan isimler oldular.

https://www.youtube.com/watch?v=MonFqZrZvU8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …