Güncel Haberler

Telekom Son Saniyede Dijon’a Kaybederek Final 8’e Veda Etti (VİDEO)

Atina’da düzenlenen ve 2019-20 FIBA Şampiyonlar Ligi sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan Final 8 turnuvasının çeyrek final maçında rakibi Dijon‘a son topta 82-83 yenilen temsilcimiz Türk Telekom maalesef turnuvaya erken veda etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Tamamı yeni oyunculardan oluşan ve adaptasyon süreci için gerekli hazırlık dönemini pandemi nedeniyle yapamayan artı risk almamak için turnuva öncesi oynaması gereken BSL maçı da iptal edilen Telekom, buna rağmen maça uyumlu ve verimli bir başlangıç yaptı. Ancak ikinci çeyrekle beraber Dijon’un bulduğu üçlükleri yüksek isabetle skora çevirmeye başlaması ve özellikle geçiş hücumlarında yaşadığımız savunma problemi geri dönmelerini sağladı. 3.çeyrekte ise iki uzuna dönüp savunmayı sertleştiren Fransız temsilcisi karşısında skor üretmekte zorlandık ve geri dönüşü tamamlayıp öne geçmelerine engel olamadık. Son çeyrekte Ennis’in hücumda Baldwin’in savunmada sergilediği etkili oyunla maçtan kopmayn temsilcimiz farkı 1 sayıya indirdi ve 7 saniye kala oyuna tam sahadan başlama fırsatını yakaladı. Ama maalesef bu sürede potaya kadar gidemeyen ekibimiz uzaklardan Wiltjer ile şansını denese de başarılı olamadı ve kaybederek elendi.

Dijon cephesinde Axel Julien 19 sayı (5-9 3sayı), 2 ribaund, 5 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Jaron Johnson 16 sayı (4-9 3sayı), 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile diğer çift haneli skor katkısı veren oyuncu oldu.

Telekom cephesinde ise Kyle Wiltjer 19 sayı (4-12 3sayı), 5 ribaund ile öne çıkarken, Sam Dekker 15 sayı, 9 ribaund, Tyler Ennis 14 sayı, 11 asist ve Michael Eric 13 sayı, 7 ribaund ile etkili olsalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …