Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 Güç Sıralaması

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2019-20 sezonunun devamı niteliğineki Final 8 turnuvasının başlamasına artık sayılı günler kaldı. Ben de sizler için turnuvadaki güç sıralamasını paylaşacağım.

Ülkemizi Türk Telekom‘un temsil edeceği turnuvadaki takımların benim analizlerime göre sıralaması şu şekilde:

1.Tenerife

Bu turnuvada ilk kez şampiyonluk ipini göğüslemiş bir takım ve koç var karşımızda. Bu sezonki kadroları da gayet yeterli, ipi tekrar göğüsleyebilecek seviyede. Liga Endesa’ya da iyi bir başlangıç yaptılar. Özellikle Bruno Fitipaldo ile Giorgi Shermadini çok formdalar, veteran Marcelinho Huertas ile tecrübeli şutör Sasu Salin de onlara çok iyi destek oldular şuana kadar. Ayrıca tecrübeli isimler Aaron Doornekamp ve Georgios Bogris de takımın diğer önemli isimleri, şampiyonluk için her silaha ve daha önemlisi yüksek seviyede bir tecrübeye sahipler.

2. AEK

Ev sahibi avantajı ile turnuvada mücadele edecek olan Yunan ekibinin elinde iki tecrübeli skor opsiyonu var. Tyrese Rice ile Keith Langford bu serviyeleri defalarca kez oynamış, böyle kritik maçlarda bir çok kez forma giymiş isimler. Ayrıca tecrübeli isimler demişken Nikos Zizis, Marcus Slaughter ve Matt Lojeski’yi de saymamak olmaz. Pota altında ise Papatheodorou’nun en güvendiği isim Angolalı uzun Yanick Moreira olacak ki hazırlık maçlarında da gayet iyi bir görüntü verdi. Bu turnuvada tıpkı Tenerife gibi onlar da tecrübeleri ile en önemli favorilerden biri konumundalar.

3. San Pablo Burgos

Koç Penerroya yönetiminde sezona iyi giriş yapan Burgos, iki tecrübeli skorer Thaddeus McFadden ve Vitor Benite liderliğinde güçlü ekiplerden biri. Son 16 turunun MVP’si seçilen Brezilyalı keskin şutör Benite, Liga Endesa’ya da iyi başladı. Ayrıca pota altında da Jasiel Rivero, Ken Horton ve Dejan Kravic gibi çok değerli silahlar var ellerinde. Boyalı alanda da bir çok takıma üstünlük kurabilecek seviyedeler. Horton ile Rivero’nun çok yönlü oyunu hücuma çeşitlilik getirirken kısaların üretkenliği de iyi seviyede. İlk turda Hapoel Jerusalem’i geçebilirlerse önleri açık.

4. Türk Telekom

Ankara temsilcisi bu sezon iddialı bir kadro kurdu. Tyler Ennis, Sam Dekker, Kyle Wiltjer üçlüsü ciddi fark yaratabilecek isimler. Guard rotasyonunda da Baldwin’in yetersiz kaldığının geç olmadan görülmesiyle beraber guard rotasyonuna Kiefer Sykes’ı eklediler bu turnuva için geçerli kısa süreli bir kontratla. Sürati ve skorer oyunuyla bu üçlüye iyi katkı vereceğinden eminim. Pota altında da Michael Eric, tecrübesi ve fiziksel oyunuyla takımın güvendiği isim konumunda. Samet, Erdi, Muhammed, Can da kenardan gelerek enerjileri ile takıma destek verecekler. Dijon zorlu bir rakip ama geçebileceğimizi düşünüyorum.

Resim
5. Hapoel Jerusalem

Koç Kattash yönetimindeki İsrail ekibi kağıt üstünde en iyi kadrolardan birine sahip. Tamir Blatt, Tarik Phillip, Nikos Pappas, Malcolm Hill, Suleiman Braimoh, Luka Mitrovic, TaSahawn Thomas takımın önemli silahları olacaklar. Takımın önemli skoreri Brown bu turnuvada forma giyemeyecek. Aslında ellerindeki bu iyi kadroyla onları ilk 4 sıraya koyabilirdim ama kendilerinden çok daha hazır ve diri bir takım olan Burgos ile ilk maçlarını oynayacaklar ve eleyebileceklerini düşünmüyorum. Kaybetmelerini beklediğim 4 takım arasında en güçlü ekip konumundalar.

6. Dijon

Koç Legname yönetimindeki Dijon, sezona çok iyi bir giriş yaptı ve Pro A’daki Euroleague ekibi Asvel’i geçmeyi başardı. Tecrübeli küçük “dev” adam David Holston, harika bir performans sergiledi, sezona en formda başlayan isimlerden biri oldu. Ayrıca Chase Simon ile Alexandre Chassang da ona iyi destek oldular, sezonun geri kalanında çok can yakacaklarını gösterdiler. Her ne kadar hazır bir görüntü çiziyor olsalar da güçlü temsilcimiz karşısında eleneceklerini düşünüyorum bu nedenle de yerlerini 6. sırada görüyorum güç sıralamasında.

7. Zaragoza

Sekizli finaldelki 3 İspanyol ekibinden biri olan koç Ocampo yönetimindeki Zaragoza, kadrosunu büyük ölçüde korurken bir kaç ekleme yaptı. Sezona çok iyi başlayan Dylan Ennis liderliğinde Rasheed Sulaimon, DJ Seeley, Nicolas Brussino ve Tryggvi Hlinason takımın öne çıkan isimleri olacaklar. İlk turda güçlü ve tecrübeli rakipleri Tenerife ile karşılaşmayacak olsalar onları da ilk 4 sırasına koyabilirdim ama Tenerife’yi geçebilecek seviyede olmadıklarını düşünüyorum.

8. Nymburk

Çekya temsilcisi geçtiğimiz sezonki kadrosundan önemli kayıplar yaşadı, güç kaybetti. Hem Bohacik hem de Booker’u kaybettiler. Ama buna rağmen ellerinde halen dişli bir kadro var. Jerrick Harding liderliğinde Petr Benda, Hayden Dalton, Vojtech Hruban, Omar Prewitt, Luka Rupnik, Stephen Zimmerman gibi isimler var. En büyük şanssızlıkları ilk maçta güçlü ev sahibi AEK ile karşılaşacak olmaları. Bir sürpriz yapma ihtimallerini düşük gördüğüm ve kadrolarının özellikle tecrübe açısından bu seviyeler için yetersiz olduğunu öngördüğüm için onları en son sırada görüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Manisa, Türk Telekom’u Çok Rahat Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Manisa BBSK konuk ettiği Türk Telekom‘u 81-67 …