Güncel Haberler

EuroCup 2020-21 Sezonu Güç Sıralaması (İlk 10)

2020-21 7DAYS EuroCup sezonunun başlamasına artık sayılı saatler var. Ben de sizler için bu sezon organizasyonda yer alan takımlar arasından en güçlü gördüğüm 10 takımın sıralamasını hazırladım.

Temsilcilerimiz Frutti Extra Bursaspor ve Bahçeşehir Koleji’nin de yer alacağı organizasyondaki en iyi 10 takımı birlikte sıralayalım:

1.Virtus Bologna

Koç Djordjevic yönetimindeki İtalyan ekibi kadrosunu büyük ölçüde koruyarak geçen sezon yarım bıraktıkları işi tamamalamak istediklerini net olarak gösterdiler. Milos Teodosic, Stefan Markovic, Kyle Weems, Vince Hunter ve Julian Gamble tecrübeleri ile yine takımın en önemli parçaları olacaklar. Ayrıca takıma yeni katılan Josh Adams, Awudu Abass, Amar Alibegovic ve Amedeo Tessitori de Süper Kupa ve Serie A’daki maçlarda takıma iyi katkı vereceklerini gösterdiler. Genişleyen kadroları ile Teodosic liderliğinde bu sezonun da en güçlü şampiyon adayı konumundalar.

Virtus, Milos Teodosic esce nel primo tempo per un infortunio alla caviglia  destra
2.Unics Kazan

Koç Priftis ile yola devam eden Rus ekibi, kadrosunu tecrübeli isimlerle güçlendirerek başlıyor bu sezona. Jamar Smith, Kostas Kaimakoglou ve Evgeny Kolesnikov takımda kalan önemli isimler olurken Nate Wolters, Isaiah Canan, John Holland, Okaro White, Jordan Morgan ve John Brown da takımın yeni isimleri olarak öne çıkması beklenen isimler. Özellikle takımın yeni oyun kurucusu Wolters’ın EuroCup sahnesinde mevcut yetenek paketiyle fark yaratması, takımına liderlik ederek Final Four’a taşıması bekleniyor ki her pozisyonda derin bir rotasyona sahipler.

3.AS Monaco

Koç Mitrovic’i göreve getiren Monaco, bu sezonun iddialı takımlarından biri olacak. Ellerinde kulübün son yıllarda sahip olduğu en iyi kadrolardan biri var. Dee Bost, Khadeen Carrington, Marcos Knight, J.J. O’Brien, Wesley Saunders, Damien Inglis, Darral Willis ve Mathias Lessort takımın öne çıkan isimleri olacaklar. Özellikle Baskonia’dan Trinidad pasaportu sorunu nedeniyle ayrılan Carrington onlar için bir piyango oldu. Knight ile beraber EuroCup’ın en skorer guard ikilisi olacaklarını, takımlarını Final Four’a çıkarabileceklerini düşünüyorum.

AS Monaco - Welcome to 7DAYS EuroCup
4.Lokomotiv Kuban

Rus koç Pashutin ile yola devam eden Kuban, O’Bryant ve Dekker gibi önemli isimleri kaybetmiş olsa da Jordan Crawford ve Kevin Hervey gibi 2 önemli, NBA patentli oyuncuyu da kadrolarına kattıklarını unutmayalım. Halihazırda kadrolarında tuttukları Will Cummings, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas ve Alan Williams takımın diğer öne çıkması beklenen isimleri olacaklar. Özellikle geniş guard rotasyonları ile Crawford liderliğinde bu sezon Final Four’un güçlü adaylarından biri olacaklarını düşünüyorum.

5.Venezia

İtalyan ekibi hem koç De Raffaele hem de kadronun büyük bir çoğunluğu ile yola devam etmeye karar verdi. Julyan Stone, Jeremy Chappell, Stefano Tonut, Michael Bramos, Austin Daye, Mitchell Watt, Gasper Vidmar yeni sezonda da takımın önemli silahları olacaklar, ayrıca ayrılan Udanoh’un yerini de Isaac Fotu hamlesiyle doldurdular. Gerek Süper Kupa’da gerekse Serie A’daki maçlarda gördük ki Tonut ve Watt bu sezon takımın liderleri olacaklar. Koç ve kadrodaki istikrarın onlara bu sezon en çok yardımcı olacak konu olacağını, Final Four’u zorlayacaklarını düşünüyorum.

Ultime notizie Basket in tempo reale: dirette streaming basket, classifiche
6.Partizan

Koç Trinchieri ile beraber Walden’ı da kaybeden Sırp ekibinde takımın direksiyonundaki yeni isim Codi Miller-McIntyre olacak ki Walden’ın yerini en iyi şekilde dolduracağını düşünüyorum. Kadroda kalan Nemanja Gordic, Ognjen Jaramaz, Reggie Redding, Rade Zagorac, Rashawn Thomas ve Williams Mosley takımın önemli parçaları olmaya devam edecekken yeni transferlerden Erik Mika da pota altında koç Scepanovic’in en güvendiği isim olacak. Bu sezon da ligin en kaliteli ve geniş rotasyonlarından birine sahip olduklarını düşünüyorum.

Resim
7.Gran Canaria

Koç Fisac’ı göreve getiren ve iyi transferler yaparak kadrosunu güçlendiren Gran Canaria, Liga Endesa’ya da güzel bir başlangıç yaptı. Geçen sezon da kadroda yer alan Stan Okoye, Beqa Burjanadze, Matt Costello‘nun yanı sıra kadroya yeni eklenen Frankie Ferrari, Andrew Albicy, Amedeo Della Valle, Tomas Dimsa ve Jacob Wiley de takımın önemli parçalarından biri olacaklar. Özellikle pota altında güçlü bir rotasyon oluşturmuş olan İspanyol ekibi bu sezon EuroCup’ın da dişli takımları arasında yer alıyor.

Matt Costello: "Es bueno tener este tipo de partidos" - Club Baloncesto Gran  Canaria
8.Andorra

Koç Navarro ile yola devam eden Andorra, bu sezon da hem EuroCup hem de Liga Endesa’da dişli takımlardan biri olacak. Clevin Hannah, Jeremy Senglin, David Jelinek, Tyson Perez, Nacho Llovet, Moussa Diagne yine takımın önemli isimleri olmaya devam edecekler. Bununla beraber yeni transferlerden Haukur Palsson, Malik Dime ve Babatunde Olumuyiwa da önemli katkılar vereceklerini gösterdiler. Ama onların ne kadar başarılı olacaklarını belirleyecek isim Senglin’in skorer rolündeki istikrarı olacak kuşkusuz.

7DAYS EuroCup, Regular Season Round 2: MoraBanc Andorra vs. ratiopharm Ulm  - 2019-2020 SEASON - Welcome to 7DAYS EuroCup
9.Joventut Badalona

Koç Duran yönetiminde yeni sezona hazırlanan Katalan ekibi kadrosunu tecrübeli isimlerle güçlendirdi ve Liga Endesa’ya da çok iyi bir giriş yaptı. Nenad Dimitrijevic, Xavi Lopez-Arostegui, Shawn Dawson, Conor Morgan, Simon Birgander artı yeni transferler Ferran Bassas, Pau Ribas, Vladimir Brodziansky ve tabiki Ante Tomic takımın en önemli parçaları olacaklar. Özellikle sezona çok iyi bir giriş yapan tecrübeli Hırvat uzun Tomic, takımı nasıl farklı bir seviyeye taşıdığını gösterdi Liga Endesa maçlarında. Brodziansky ile beraber boyalı alanda rakip takımların canını çok yakacaklar.

Tomic lidera el estreno con triunfo del Joventut - AS.com
10.Unicaja Malaga

Sezona sakatlıklarla beraber sorunlu bir başlangıç yapan Malaga, herşeye rağmen kaliteli bir kadroya sahip koç Casimiro yönetiminde ve sezon içerisinde sakatlıkların iyileşmesiyle üst sıraları zorlayacak bir takım haline gelebilir. Dario Brizuela, Axel, Bouteille, Gal Mekel, Adam Waczynski, Tim Abromaitis ve Volodymyr Herun takımın önemli parçaları olacaklar. Özellikle genç guard Brizuela’nın omuzlarındaki yük ağır olacak, takıma liderlik etmesi bekleniyor. Jaime Fernandez, Dragan Milosavljevic ve Carlos Suarez’in iyileşmesi ile birlikte seviye atlayacakları bir gerçek.

Estadísticas 2020/2021 / Web Oficial del Unicaja Baloncesto

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …