Güncel Haberler

Boşta Olan Yerli BSL Oyuncuları

Bildiğiniz üzere 26 Eylül Cumartesi günü ING Basketbol Süper Ligi başlıyor ama maalesef halen sözleşme imzalamamış olan bir çok Türk oyuncu var piyasada.

Özellikle daha önce BSL sahnesinde tecrübe edinmiş bir çok dikkat çeken isim var halen kontrat imzalamamış. Şuanda yeni transfer yapmaya en müsait takım ligin son kabul edilen takımı Fethiye ama onların da yerli rotasyonlarında pek değişikliğe gitmeyeceklerini biliyoruz.

Bu durumda aşağıda belirteceğim bir çok ismin artık ülkemizde kontrat bulmaları zor görünüyor. Büyük olasılıkla onları başka ülkelerde izleyeceğiz ya da sezonun ilk bölümünün geçmesinin ardından takviye yapmak isteyen takımların hamlelerini bekleyecekler boşta kalarak.

İşte hali hazırda boşta olan önemli Türk oyuncular:

Metin Türen
Barış Hersek
Hasan Emir Gökalp
Dusan Cantekin
Polat Kaya
Muhaymin Mustafa
Doğan Şenli
Şafak Edge
Burak Eşlik
İlkan Karaman
Alper Özcan
Serhat Çetin
Furkan Aldemir

Özellikle Metin Türen ve İlkan Karaman’ın mutlaka kendisine takım bulabileceğini düşünüyorum. Bizim ligimizde olmasa bile Fransa, Almanya, İtalya ya da Adriyatik Lig’de bir kontrat almaları zor olmayacaktır. Tabi değişime açık olup konfor alanlarından çıkıp finansal olarak da biraz fedakarlık etmeleri gerekecek. Umarım bu düşünceleri benimserler ve yeni sezonda onları Avrupa liglerinde izleyebiliriz. Öncelikle Metin’in milli takım için değerli olduğunu, özellikle Ersan’ın ilerleyen yaşıyla artık milli formayı bırakabileceğini düşündüğümüzde 4 numara rotasyonu için öneminin arttığını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …