Güncel Haberler

FIBA, Şampiyonlar Ligi’nin Normal Sezon Formatında Değişikliğe Gitti

Avrupa’da etkisi tekrar artan pandemi nedeniyle FIBA yönetimi aldığı kararla FIBA Şampiyonlar Ligi 2020-21 normal sezon formatında değişikliğe gittiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü ve FIBA’nın kendi sağlık danışmanlık firmalarının önerisiyle oyuncuların, koçların, hakemlerin sağlık güvenliğini daha iyi sağlamak, bununla beraber karşılaşmaların adil bir şekilde oynanmaya devam etmesini sağlamak amacıyla normal sezon formatının 8 takımdan oluşan 4 grup yerine 4 takımdan oluşan 8 grup olarak organize edilmesine karar verildi.

Maç günleri yine Salı ve Çarşamba şeklinde devam edecekken , yeni formatta takımların uluslararası seyahet sayıları azalacak ve takımların yerel liglerin maç programına göre esneklik gösterme şansı artacak. Ayrıca bu yeni formatla organizasyon kendisini de korumuş olacak ve sezonun tamamlanma ihtimali yükselmiş olacak.

Yeni oluşan gruplar mevcut grupların Temmuz ayında belirlenene potalardaki takımların haklarını koruyarak bölünmesi ile yeniden şekillenmiş durumda.

Yeni formata göre Galatasaray Doğa Sigorta A grubunda, Tofaş B grubunda, Pınar Karşıyaka F grubunda, Türk Telekom G grubunda ve Darüşşafaka Tekfen ise H grubunda yer alıyor olacaklar.

İşte grupların yeni dağılımı:

Her takım 3 içerde 3 dışarıda olmak üzere toplam 6 maç oynayacak ve grubu ilk 2 sırada bitiren takımlar Top 16 bileti kapmış olacaklar. Organizasyonun geri kalanının hangi statüde oynanacağı için pandemi sürecinin ilerleyişi ile doğru orantılı olarak ileride netleştirilecek.

Ekim’de başlayacak turnuva Ocak 2021’e kadar devam edecek ve toplamda 12 maç günü olacak. Aynı grupta mücadele eden takımların maçları arasında ikişer haftalık aralar olacak.

Yeni formatla beraber oluşan yeni maç programı ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …