Güncel Haberler

Barthel: “Fenerbahçe’nin Benimle İlgilendiğini Duyunca Heyecanlandım.”

Fenerbahçe Beko‘nun yeni transferlerinden Danilo Barthel, beIN Sports ile detaylı bir röportaj gerçekleştirdi. Sarı lacivertlilere transfer sürecinden, Melli ile karşılaştırılmasına kadar bir çok soruya samimi yanıtlar verdi.

İşte Fenerbahçe Beko‘nun Alman 4 numarasının röportajından öne çıkanlar:

Fenerbahçeye transferi hakkında

Bayern Münih’in kaptanı olarak sözleşmemi uzatmak için görüşmeler yapıyorduk. Ama Fenerbahçe’nin benimle ilgilendiğini duyunca heyecanlandım. Fenerbahçe’nin müthiş bir tarihi var. Son yıllarda büyük başarılar kazandılar. Çok iyi bir organizasyon olarak tanınıyorlar. Her şey çok hızlı gelişti. Yaklaşık 48 saatte Fenerbahçe ile sözleşme imzaladım. Koçtan ve organizasyondan beni gerçekten istediklerini hissettim. Bu fırsatı kullanmak ve büyük bir organizasyonda olmak istedim.

Teklifi kabul etmeden önce Derrick Williams’la ya da Tibor Pleiss ile konuştun mu?

Her şey çabuk gelişti. Daha sonrasında konuştum. İkisi de ve konuştuğum herkes bana, ‘Bu kararı vermelisin, yapmalısın, doğru adım bu, bu fırsatı kullanmalısın. Ayrıca Derrick, ‘Burayı çok seveceksin.’ dedi. Hala doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

Koç Kokoskov ile yaptığı ilk görüşme

Beni tanıdığının hissiyatını edindim. İzleme raporunu ortaya çıkardı. Takıma ne katacağımı çok iyi biliyordu. Vereceğim karar için çok önemli bir noktaydı. Benim İstanbul’a gelmem için ciddi bir efor sarf etti.

Kokoskov hakkındaki görüşleri

Uzun yıllar NBA’de çalıştı. Farklı şeyler gördü. Avrupa basketbolunu da Slovenya Milli Takımı ile gördü. Farklı… Antrenmanlar farklı. İletişimi farklı. O, süper pozitif. Motive ediyor. Takım içinde çok güzel bir atmosfer yaratıyor. Maurizio ve o, takıma iyi karakterler katmak konusunda müthiş işler başardı. Gerçekten pozitif. Buna biraz alışmak da zorundasınız. Antrenman ve enerji anlamında. Ekstra çalışmayı severim. Bunun için zaman bulabiliyorum. Bu da benim için iyi bir durum.

Daha çabuk alınan kararlar, koşmak, daha hızlı olmak, hızlı hücumları kullanmak, daha çok üç sayılık atış kullanmak… Bunlar koçun takıma eklemek istediği şeyler. Elbette Avrupa’da yapacağımız agresif savunmayla, rakibi durdurup oradan hücumu yaratabiliriz.

Melli ile karşılaştırılması sorulduğunda

Benim için bir onur. Ona karşı oynadım. Kesinlikle çok iyi bir oyuncu. Nerede olduğu bunu gösteriyor. Bana biraz benziyor. Özellikle çalışkanlığıyla. Her yıl gelişti, daha iyi oldu. Bu karşılaştırma için tamamen memnunum.

Vesely hakkında

Burasıyla imzalamadan önce, Jan Vesely’le oynamayı dört gözle bekliyordum. O, Fenerbahçe’nin efsanesi.

Fenerbahçe Beko’nun yeni sezon hedefleri

Bu kadar çalışmayı sadece oynamak için değil kazanmak için yapıyoruz. Kazanmak istiyoruz. Şu ana dek çok fazla maç yapamadık, özellikle de Euroleague takımlarına karşı, nerede olduğumuzu göremedik.

Çalışkan bir grup olduğumuzu söyleyebilirim. Bu organizasyona gelen her kişi kazanmak istiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …