Güncel Haberler

RESMİ: Jerusalem, Final 8 İçin Pappas ile Anlaştı

30 Eylül’de AEK’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvasında yer alacak ekiplerden biri olan Hapoel Jerusalem, guard rotasyonuna önemli bir takviye daha yaptı.

Geride bıraktığımız sezon Panathinaikos forması giyen ve Yunan ekibinden ayrıldıktan sonra yaz döneminde henüz bir takımla anlaşmamış olan Nikos Pappas ile sadece Final 8 turnuvasında yer alması için kısa süreli bir kontrat imzaladılar.

1.95 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli guard, çeşitli sakatlıklar nedeniyle bu sezon Euroleague sahnesinde sadece 10 maçta görev alabilen Pappas, ortalama 11.4 dakika süre alırken 4.4 sayı, 1.3 ribaund ve Yunanistan Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 16.8 dakika sahada kalırken 6.9 sayı, 1.3 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Pappas, enerjisi, savaşçı kimliği ve skorer oyunu ile aslında son yıllarda Panathinaikos’un önemli parçalarından biriydi. Ama koç Pitino’nun göreve gelmesiyle birlikte yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle gözden düştü. Dakikaları azaldığı gibi verimliliği de çok düştü. Duygusal bir oyuncu olmasının etkisiyle çok zorlandı bu dönemde. 2015 yılında geçirdiği aşil sakatlığının aynısını 2019 Ocak ayında da geçirince sezonu erken kapatmak zorunda kalmıştı. Bu sezon ise sakatlık sonrası pek iyi bir görüntü vermedi. Eski agresifliğini özellikle hücumda gösteremedi. Zaten Panathinaikos da 7 sezonun ardından biten kontratını uzatmadı ve onunla yollarını ayırdı.

Sakatlığının da etkisiyle Panathinaikos ile iyi bir sezon geçirmediği için piyasası düşmüştü açıkçası. Şimdi Jerusalem onun için önemli bir fırsat, burada alacağı süreleri iyi değerlendirerek sezonun geri kalanı için İsrail ekibinden ya da başka bir üst seviye takımdan tam zamanlı kontrat kapmaya çalışacak. Özellikle hücumdaki enerjisi koç Katash’ın sisteminde değer katabilir.

https://youtu.be/Qy9LkO17Vjw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Peristeri, Bonn’u Farklı Geçerek Kolay Lokma Olmadığını Gösterdi

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Peristeri konuk ettiği Telekom Bonn‘u 90-622lik skorla …