Güncel Haberler

Orhun Ene: “Seyircisiz Maç Oynamak Oyuncuların Motive Olmasını Güçleştirecek.”

Tofaş‘ın başarılı koçu Orhun Ene, Basketfaul’e açıklamalarda bulunurken pandemi nedeniyle çok farklı ve zor bir sezon yaşayacaklarını belirtti, “Boş tribünlere karşı oyuncuların motive olması da kolay değil.” dedi.

Ene’nin açıklamaları şu şekildeydi:

Geçmiş sezonların hiçbirine benzemiyor. Yeterli takım antrenmanı yapamadık, sadece Hazırlık maçı oynadık ve ve hiçbirinde tam kadro değildik.

Berkan’ın, Berk’in, Muhsin’in milli takım düzeyinde basketbol oynamasını ve fark yaratabilmelerini bekliyoruz. Batın ve birkaç genç oyuncumuzun gelişimini görmek bizi mutlu edecek.

Hem kulüp, hem ekip olarak 5 yıldır mücadelenin içinde olduk. Bir sıra hedeflemiyoruz ama bir takım olumsuzluklara karşın son 5 senedir oynadığımız seviyeyi tutturmak isteriz. Bunun için de farklı şeyler yapabilmemiz lazım çünkü geçen sezonki kadromuzu kaybettik. Pandemi açısından da kontrol edemediğimiz bir süreç. Müdahale edemeyeceğimiz durumlar oluyor, bu da öngörülerimizi etkiliyor. İyi ve geniş kadro kuranlar rahat edebilir ama bu şekilde fazla takım da yok.

Oyuncular için de zor bir sezon olacak, seyircisiz maç oynamak onların motive olmasını güçleştirecek. Oyuncu ne kadar motive olabilecek? Sonuçta çok farklı dinamiklerle oynanacak bir sezona başlıyoruz.

Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …