Güncel Haberler

RESMİ: AEK’dan Pota Altına Takviye Geldi

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 2019-20 Final 8 turnuvasına ev sahipliği yapacak olan AEK, pota altı rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Sezona Tenerife’de başlayan ve son olarak Brose Bamberg forması ile izlediğimiz Darion Atkins ile anlaştıklarını açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Şampiyonlar Ligi’nde Tenerife forması ile 7 maçta ortalama 11.0 dakika süre alırken 4.1 sayı, 2.0 ribaund ve Bamberg forması ile 5 maçta ortalama 19.0 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, 3.6 ribaund, 1.4 blok istatistikler ile katkı vermişti.

Atletik özellikleri, çabuk ayakları ve dış şut tehditi ile önemli bir uzun forvet Atkins. İkili oyunları hava harekatları ile bitirebildiği gibi topu yere burabilen ve açık alanda da mobilitesi ile etkili olabilen bir uzun. Ayrıca savunmada da çok çalışkan bir isim ve bloklarıyla dikkat çekiyor. Modern basketbolda artık en önemli pozisyonlardan biri olan 4 numara için gereken her türlü özelliğe sahip. Ancak geçen sezon hem Tenerife hem de Bamberg’de beklentileri tam olarak karşılayamadı, özellikle ribaundlar konusunda atletik özelliklerinin hakkını veremedi diyebiliriz. Şimdi AEK’da bir şansı daha olacak kendisini BCL sahnesinde kanıtlamak için. Çift haneli skorlara çıkması ve en azındandan ortalama 5 ribaund ile katkı vermesi bekleniyor, bu potansiyele sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=LxWZSFigui4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …