Güncel Haberler

Maccabi’den Çaylak Guard Takviyesi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonunu çaylak bir isimle güçlendiriyor.

DiBartolomeo’nun sakatlığı sonrası Israel Hayom’un haberine göre son olarak NCAA takımlarından Santa Barbara forması giyen, yeni mezun olmuş çaylak guard Max Heidegger ile anlaştılar, yakın zamanra resmi açıklama gelebilir.

1.90 metre boyunda olan 23 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard 18 maçta ortalama 31.4.dakika süre alırken 16.0 sayı, %36.0 3sayı, 2.4 ribaund, 3.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Heidegger, etkili dış şutları ile bilinen bir skorer, ritmini bulduğunda makine düzeninde şut atan, el yakan topları soğuk kanlı şekilde kullanabilen bir oyuncu. Perdelerden çıkarak, penetre üstü, yakala at pozisyonlarında, ikili oyunlarda ve penetre üstü, özellikle tek dribbling sonrası, ürettiği şutlarla sonuca gidebiliyor. Yüksek özgüveni, düzgün artı çabuk şut mekaniği ile Avrupa’da iyi işlere imza atabileceğini düşündüğüm bir isim. Ayrıca onun için sadece bir şütör demek haksızlık olur. Çabukluğu ve görünürden çok daha güçlü olan fiziği ile çembere de iyi giden, temas almasına rağmen dengesini bularak sonuca gidebilen, özetle komple bir skorer. Hücumdaki bu artılarının yanı sıra pasör özellikleri de bulunan bir guard. Penetre sonrası, ikili oyunlarda takım arkadaşlarını besleyebilen, takımın organizasyonuna da yardımcı olabilen bir guard. Savumada da çabukluğu ve çalışkanlığı ile bir çok skorer oyuncunun aksine takımına katkı verebiliyor.

Özetle Maccabi gözlemci ekibi gayet iyi çalışmış ve yüksek temposu, skorer özellikleri, kaliteli karakteri ve savunmadaki çalışkanlığı ile çok değerli bir kumaşa sahip olan bu guardı bulmuşlar. Euroleague seviyesinde elbette ilk etapta zorlanacaktır, fiziksel oyuna, sert savunmalara karşı problem yaşayacaktır. Ama çok yönlü oyunu, hücumdaki geniş portföyü ile adaptasyon sürecinin kısa olacağını, alternatif guard olarak takıma bekleneden de fazla değer katabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …