Güncel Haberler

RESMİ: Telekom ve Daçka’nın Rakiplerinden Jerusalem’e Euroleague Patentli Oyun Kurucu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcilerimiz Telekom ve Daçka ile aynı grupta yer alan Hapoel Jerusalem, kadrosunu Euroleague patentli bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Geride bıraktığımız sezon Khimki forması ile izlediğimiz Chris Kramer ile yeni sezon için anlaştılar ve 30 Eylül’de Atina’da başlayacak olan Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvasında da forma giyebilecek.

1.91 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli guard Euroleague’de 16 maçta ortalama 18.9 dakika süre alırken 5.1 sayı, 2.1 ribaund, 2.9 asist ve VTB Ligi’nde ise 5 maçta ortalama 19.4 dakika süre alırken 6.8 sayı, 2.6 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kramer güçlü fiziği ile dikkat çeken bir oyun kurucu. Öne çıkan özelliği ise savunmadaki etkinliği. Topa baskı ve birebir savunma konusunda önemli bir silah. İşin hücum tarafında ise verimli bir organizatör, ikili oyunlarda uzunları iyi besleyen ve penetre-pas oyunlarında da ceza atıcılarını bulmayı bilen bir guard. Tercihlerini doğru yapan bir guard, özellikle dribbling üstü üçlükleri ile can yakabilen, tepe ikili oyunlarında perdeleri bu konuda iyi kullanan bir guard, ama önceliği atmak değil attırmak olan bir guard her zaman.

Euroleague sahnesinde yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle iyi katkı veremedi ama Jerusalem ile Şampiyonlar Ligi seviyesinde komple oyunu ile önemli guardlar arasına adını yazdırabilecek yetenek paketine sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=spM38BiWA-A

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …