Güncel Haberler

Euroleague Yeni Sezon Öncesi Sağlık Önlemleri ve Özel Durumlar Hakkında Bir Protokol Yayınladı

Turkish Airlines Euroleague yönetiminin yeni yayınladığı bu protokole göre pandemi şartları nedeniyle maçlar ertelenebilecek, oynanacağı salon-şehir değiştirilebilecek, hatta taraflardan biri hükmen mağlup de sayılabilecek.

Yönetim yaptığı bu açıklamada pandemi nedeniyle karşılaşabilecek zorluklara karşı sağlık protokollerinin nasıl işletileceğini ve ilgili özel şartları herkese duyurdu.

Euroleague tarafından 2020-21 sezonuna dair yapılan sağlık ve güvenlik protokolünde öne çıkan noktalar şu şekilde:

  • Yerel kısıtlamalar getirilmesi durumunda karşılaşmalar ertelenebilir veya gerek duyulması halinde farklı bir sahaya taşınabilir.
  • Bir maç en fazla 3 kez ertelenebilir.
  • EuroLeague’de tüm normal sezon maçları 13 Nisan 2021’e, tüm Play-Off maçları da 5 Mayıs 2021’e kadar tamamlanmış olmalıdır.
  • EuroCup’ta tüm normal sezon maçları 22 Aralık 2020’ye, tüm Top 16 maçları 23 Şubat 2021’e kadar tamamlanmalıdır.
  • Bir karşılaşmanın yeniden oynanması için uygun tarihin olmaması veya karşılaşma için maksimum ertelenme sayısına ulaşılmış olması halinde, yerel kısıtlamalar nedeniyle bu duruma sebebiyet veren takım, 20-0 hükmen mağlup sayılacaktır.
  • Herhangi bir uluslararası veya yerel kısıtlama ve herhangi bir haklı neden olmaksızın maça çıkmayı reddeden takım, ilk seferde 20-0 hükmen mağlup sayılacak. İkinci seferde ise turnuvadan diskalifiye edilecektir.

Konuya temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, artı ülkemiz açısından bakarsak:

  • Türkiye’nin pandemi nedeniyle uyguladığı herhangi bir seyahat yasağı yok. Dolayısıyla temsilcilerimiz bu konuda rahatlar, her takımı ağırlayabilecekler.
  • Diğer taraftan Türkiye’den gelenler AB ülkelerinin uyguladığı bir yasak var. Bu nedenle eğer temsilcilerimizin rakipleri ilgili yerel hükümetlerden özel izin alamazlarsa maçlar ya tarafsız sahada oynanacak ya da maçlar temsilcilerimiz lehine hükmen galibiyetle oynanamadan sonuçlanmış olacak.
  • Merak edilen önemli bir konu ise maçların hangi sebeple ertelenebileceği. Bir maçın ertelenemesi için tek gerekçe pandemi nedeniyle ortada olan seyahat yasağı. Diğer taraftan Covid-19 nedeniyle 7 oyuncusu kalan takımlar hükmen mağlup sayılacak.
  • Bu yeni yayınlanan prokole göre takımların bir çok durumda maçlarını oynayabilmek için tarafsız sahaya ihtiyacı olacak. İşte Türkiye de Rusya, İsrail ve Sırbistan ekiplerinin AB ülkeleriyle yapacağı maçlara ev sahipliği yapacak önemli bir alternatif olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …