Güncel Haberler

NBA’de Sezonun En İyi Karmaları Açıklandı (Lebron Tarihe Geçti!)

NBA‘de sezonun en iyi takımları yapılan oylama sonucunda açıklandı.

Oyuncuların pandemi nedeniyle lige verilen araya, 11 Mart’a kadar sergiledikleri performansa dayalı yapılan oylamada 100 spor yazarı ve tv yayıncısı seçimlerini yaptılar.

Birinci karmaya oyu 3 puan, ikinci karma oyu 2 puan ve üçüncü karma oyu ise 1 puan değerindeydi.

Buna göre iki eşim eşit puanlarla zirveyi paylaştılar. Los Angeles Lakers‘ın süper yıldızı Lebron James ile Milwaukee Bucks‘ın Yunan yıldızı Giannis Antetokounmpo 500’er puan topladılar.

Lebron kariyeri boyunca toplamda 16 kez NBA’de sezonun en iyi takımlarından birine seçilme başarısı göstererek bu sayıya ulaşabilen ilk oyuncu olarak tarihe geçti. 13 kez birinci karma, 2 kez ikinci karma ve 1 kez de 3. karmaya seçilmişti. Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant ve Tim Duncan bu onuru kariyerleri boyunca 15’er kez yaşamış isimlerdi.

NBA’de sezonun en iyi takımında yer alan diğer 3 isim ise şöyleydi; 474 puanla James Harden (Houston Rockets), 455 puanla Anthony Davis (Los Angeles Lakers) ve 416 puanla Luka Doncic (Dallas Mavericks) oldular.

İkinci ve üçüncü karmalar da aşağıdaki şekilde seçildi:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …