Güncel Haberler

RESMİ: Telekom Final 8 İçin Guard Takviyesi Yaptı

2019-20 sezonunun devamı niteliğinde olan ve 30 Eylül’de başlayacak FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvası öncesi temsilcimiz Türk Telekom guard rotasyonuna bir takviye yaptı.

Avrupa’daki kariyerine yine ülkemizde Ankara DSİ’de başlayan ve geride bıraktığımız sezon Olimpia Milano‘da forma giyen Kiefer Sykes ile sadece turnuva için kısa süreli bir kontrat yaptılar, sonrasında oyuncu serbest kalacak.

1.83 metre boyunda olan 26 yaşındaki Sykes, sezon ortasında geldiği Milano’da Serie A sahnesinde 6 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 13.8 sayı, %41.7 3sayı, 1.5 ribaund, 3.7 asist, 1.7 top çalma ve Euroleague’de ise 12 maçta ortalama 18.5 dakika süre alırken 7.3 sayı, 1.2 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Sykes, her ne kadar fiziği bir oyun kurucuya daha uygun olsa da aslında bir organizatörden çok bir bitirici. Zaten bu nedenle de onu bu sezon Rodriguez ile birlikte, aynı anda sahada gördük. Dolayısıyla Telekom’un onu oyun kurucudan çok Ennis ya da Can’ın yanında bitirici rolde kullanacağını düşünüyorum. Enerjisi, atletik özellikleri, açık alandaki etkinliği ve yüksek yüzdeli üçlükleri ile hücuma hareket getirebilecek bir oyuncu ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde Euroleague’deki sert savunmalar olmadığı için çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Ancak sahada kaldığı dakikalar arttıkça özellikle fiziksel dezavantajları takımı savunmasında yaralar açabilir. Birebir savunmada çabukluğu ile etkili olsa da adam değişmelerde takımın zayıf noktalarından birine dönüşebiliyor.

Takım analizinde de sizlere belirttiğim üzere Baldwin hamlesi Telekom’un bu yaz yaptığı transferler arasıda en zayıfı, yani guard rotasyonunda Ennis yanlız kalmış durumdaydı ki bunu da hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda net olarak görmüştük. Final 8’in sonunda kupa var ve Telekom’un Ennis, Dekker, Wiltjer, Eric gibi etkili isimlerin yanın, guard rotasyonuna böyle bir takviye yapması şarttı. Bu dönemde bir çok oyuncu NBA serbest oyuncu piyasasını beklerken transfer yapmak zor, dolayısıyla Sykes hamlesinin de olabilecek en doğru isimler arasında yer aldığı kanaatindeyim. Telekom’un elinde artık Ennis dışında bir önemli kısa skor opsiyonu daha olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir