Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir’in Rakiplerinden Bourg, Kadrosunu Tanıdık Bir Uzunla Tamamladı

7DAYS EuroCup‘da ülkemizi temsil edecek Bahçeşehir Koleji’nin rakiplerinden olan Bourg, kadrosunu tanıdık bir uzunla tamamladığını duyurdu.

Daha önce ülkemizde Anadolu Efes’in başarısı için mücadele etmiş olan ve son olarak Joventut Badalona forması ile izlediğimiz Sloven uzun Alen Omic ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.16 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun geride bıraktığımız sezon Liga Endesa’da 27 maçta ortalama 23.5 dakika süre alırken 10.4 sayı, 8.0 ribaund, 1.3 asist ve EuroCup sahnesinde ise 15 maçta ortalama 22.5 dakika sahada kalırken 11.1 sayı, 6.5 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Omic her ne kadar modern basketbolun yüksek temposuna uygun bir uzun olmasa da sınırlı sürelerde değerlendirildiğinde hem rakip uzunları sırtı dönük oyunları ile yıpratan hem de ribaundlarda ortaya koyduğu enerjik ve dinamik performansla takımına değer katan bir isim. Ancak sürelerini iyi ayarlayamazsanız ağır ayakları ile rakip hücumcuların üstüne oynadığı net bir savunma zaafına dönüşebiliyor. İkili oyunların savunmasında onu yukarıya çıkartmamak, çember koruyucusu olarak boyalı alanda tutmak gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …