Güncel Haberler

NBA’de Yeni Sezonun Noel’den Önce Başlaması Plan Dahilinde Değil!

Her ne kadar 2019-20 sezonunun geri dönüş süreci plan dahilinde devam ediyor olsa da The Athletic’in haberine göre NBA yönetimi 2020-21 sezonunun Noel’den önce başlamasını planlamıyor.

Zaten 2020 Draft tarihi ve serbest oyuncu döneminin ertelenmesi direkt olarak yeni sezonun başlangıç tarihini de etkileyecek ki bildiğiniz üzere iki organizsayonun da Ekim’den Kasım’a ertelenmesi gündemde.

Yapılacak bu değişikliler NBA dışındaki ligleri, özellikle Avrupa’da NBA’den kontrat almayı bekleyen oyuncuları da etkileyecek. Çünkü Euroleague ve bir çok Avrupa ligi sezonu normal planlarında yani Eylül sonu – Ekim başı döneminde başlatmaya hazırlar. Tabi bu durum da NBA ile aralarında ciddi bir takvim farkını doğuracak.

Diğer taraftan NBA oyuncularının uluslararası organizasyonlarda milli formayı giyip giyemeyeceği de net değil. Geç başlaması planlanan NBA’in yaz aylarına sarkması durumunda bir çok oyuncunun 2021 Tokyo Olimpiyatları’nda forma giyememesi söz konusu olacak. Bu nedenle NBA’in lig yazın devam etse de Olimpiyatlar için ara verebileceği de gelen haberler arasında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …