Güncel Haberler

Toronto, Boston’ı 2 Uzatma Sonunda Yenip Seriyi 7. Maça Taşıdı!

NBA Doğu Konferansı 6. maçında Toronto Raptors, dişli rakibi Boston Celtics‘i 2 uzatmanın ardından 125-122 skorla geçerek seride 3-3 eşitliği yakaladı. Artık konferans final biletinin sahibinin 7. ve son maç belirleyecek.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Maçın normal süresinin bitimine 2 dakika kala Boston, Smart’ın asistli ile gelen Theis smacı sayesinde skoru 98-98’de eşitledi. Kalan sürede takımlar bir çok şansı değerlendiremedi ve skoru değiştiremediler. 3.5 saniye kala Walker orta mesafeden kaçırdı, ardından Raptors’ın son hücumunda da Siakam’ın uzaklardan gönderdiği atıştan isabet çıkmadı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümünde de çekişme devam etti. Raptors 106-104 öndeyken, bitime 18.9 saniye kala Lowry’nin faulü sonrası çizgiye giden Brown hata yapmadı ve skoru 106-106’da eşitledi. Raptors son hücumda bu kez Powell ile uzaklardan bir üçlük denedi ama yine isabet bulamadı ve maç ikinci kez uzatmaya gitti.

İkinci uzatma bölümünde de denge devam etti ama yavaş yavaş Toronto üstünlüğü ele almaya başladı. 33.3 saniye kala Tatum’un orta mesafe atışı ile Boston farkı iki sayıya indirdi 121-119. Bitime 11.7 saniye kala bu kez Lowry orta mesafeden skor üretti ve skor Toronto lehine 123-119 oldu. 6.2 saniye kala Tatum gönderdiği kritik üçlükle Boston’ı tekrar maça ortak etti, skor 123-122 Toronto lehine. 5.0 saniye kalan Walker’ın faulü sonrası çizgiye giden Powell ikide iki yapınca Toronto tekrar güvenilir farkı yakaladı, 125-122 öne geçti. Boston son hücumu Smart ile denedi ve üçlük atışı isabetsiz olunca maçın sonucu da bu şekilde tescillenmiş oldu.

Raptors’da Kyle Lowry 33 sayı (6-10 3sayı), 8 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Norman Powell 23 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve Fred VanVleet 21 sayı, 9 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Boston cephesinde ise Jaylen Brown 31 sayı (4-13 3sayı), 16 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile en skorer isim olurken, Jayson Tatum 29 sayı, 14 ribaund, 9 asist, 2 top çalma, 2 blok ile triple-double’la flört etti. Marcus Smart ise 23 sayı, 11 ribaund, 10 asist ile triple-double performansı sergileyen isim oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=xX9yRAWZKV0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …