Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’un Rakibi Promitheas Tanıdık Bir Forvetle Anlaştı

7DAYS EuroCup‘da temsilcilerimizden Bursaspor ile aynı grupta yer alacak olan Promitheas, tanıdık bir forvetle takımını güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Balıkesir ve Gaziantep formaları da giymiş olan, geride bıraktığımız sezona Güney Kore liginde başladıktan sonra pandemi öncesi Murcia‘da izlediğimiz Delroy James ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet Liga Endesa’da 2 maçta ortalama 14.0 dakika süre almış ve 5.0 sayı, 2.0 ribaund, 1.5 asist istatistikler ile katkı vermişti.

Birleşik Amerikalı solak uzun forvetin kariyerinin düşüşte olduğu bir gerçek. Halen hücumda özellikle boyalı alanda etkili bir isim ancak ağırlaşan ayakları ile savunmada rakiplerin üstüne gittiği, özellikle çabuk ve atletik 4 numaraların onun savunmasında rahat skor bulabildiğini gördük. Tabi bu durumda sürelerinin kısıtlanmasına neden odu. Ayrıca geçtiğimiz sezon Avrupa’dan uzak kalmış olması onu fiziksel anlamda ve sertlik konusunda da geriye götürmüş AEK ile FIBA Şampiyonlar Ligi’nde zirveye ulaştığı dönemler geride kalmış durumda… Yunan ekibinde de alternatif silah olarak değerlendirilecektir. Kenardan gelerek sınırlı sürelerde kullanılıp, boyalı alan etkinliğinden, sırtı dönük silahlarından faydalanılabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …