Güncel Haberler

Obradovic: “Artık Ben Itoudis’den Tavsiye Alıyorum.”

Avrupa basketbol tarihinin kuşkusuz en başarılı koçu olan ve Fenerbahçe Beko’dan ayrıldıktan sonra bu sezonu dinlenerek geçirme kararı alan Zeljko Obradovic, daha önce asistanı olarak birlikte çalıştığı ve halihazırda CSKA Moskova’nın başantrenörü olan Dimitris Itoudis hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sırp koç Yunan meslektaşı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Neredeyse her gün birbirimizi arıyoruz. Eskiden benim tavsiyelerimi isterdi ancak artık ben onun tavsiyesini istiyorum.” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde 50. doğum gününü kutlayan Itoudis için Obradovic, “Benden daha genç olması önemli değil. Onun görüşlerine çok değer veriyorum. Birbirimizi her gördüğümüzde basketbol hakkında konuşuyoruz ve bu bizim ilişkimizin doğası.

Eurohoops

Panathinaikos’un 1999-2012 yılları arasında geçirdiği başarılı süreçte takımın başantrenörü olan koç Obradovic’in yardımcılığını ise Itoudis yapmıştı. Yeşiller bu süreçte 5 Euroleague şampiyonluğunun yanı sıra Yunan ligini de adeta domine etmişti.

2012 yılında kariyerlerine ayrı olarak devam etme kararı alan koçlardan, Itoudis ülkemizde Banvit’i çalıştırmış, sonrasında 2014 yılında CSKA Moskova’nın başına geçmişti. Başarılı Yunan koç 2016 ve 2019 yıllarında Rus ekibi ile beraber Euroleague saşmpiyonluğuna ulaşırken, VTB Ligi’nde ise takımıyla beraber ipi 5 kez göğüsledi bu dönemde.

Obradovic, eski yardımcısı ve yakın arkadaşı Itodusi hakkında, “O, çok dürüst ve içten bir insan. Bence onun en önemli karakter özelliği bu” ifadelerini de ekledi açıklamalarında.

CSKA’nın koç Itoudis’in 50.yaş günü için hazırladığı harika videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …