Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’a G-League’den Skorer Kanat Oyuncusu

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, 5. yabancı transferini skorer bir kanat oyuncusu ile yapıyor.

Bu sezon G-League ekiplerinden Canton Charge’da forma giyen J.P. Macura ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.96 metre boyunda olan 25 yaşındaki kanat oyuncusu, G-League sahnesinde 39 maçta ortalama 28.9 dakika süre alırken 14.4 sayı, %34.5 3sayı, 4.4 ribaund, 2.2 asist istatisitikler ile mücadele etmişti.

Macura, topsuz oyunu iyi bilen ve dış şut tehditi yüksek olan, Avrupa basketboluna yatkın bir oyuncu. Ribaundlara verdiği katkı ile de 3 numarada iyi performans sergileyebilen bir oyuncu. Tam bir takım oyuncusu olan ve topla fazla oynamadan da verimli olabilen Macura, Wright ve Cruz gibi iki tane topa yön verebilen, kendi skorunu üretebilen guardın yanında çok faydalı olabilecek bir parça. Bu arada pas yetenekleri ve saha görüşü de hiç fena değil, oyunu fazla forse etmiyor ve şut-pas tercihlerini genelde doğru yapıyor. Elbette Avrupa basketbolunu tanımıyor olması adaptasyon süreci gerektirecektir ama mevcut özellikleri ile bu konuda fazla zorlanmayacağını düşünüyorum.

3 numarada Afyon’un elinde sadece 2 genç oyuncu, Sinan ve Berke vardı. Dolayısıyla bu transfer önemli bir eksiği tamamlamış olacak. Koç Sevim’in mentörlüğünde adaptasyon sürecini hızlı ve verimli atlatabilirse kaliteli kumaşı ve sade oyunu ile Afyon’a değer katabilecek bir isim. Afyon’un sınırlı bütçesiyle potansiyelli bir oyuncuyu daha kadroya kattığını, skorer oyunu ve ribaundlardaki performansı ile takıma enerji aşılayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …