Güncel Haberler

FLAŞ: Denizli, Theodore ile Prensip Anlaşmasına Vardı!

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ING Basketbol Süper Ligi‘ne katılım için başvuru sürecini 18 Eylül’e kadar uzatmasıyla Bandırma’dan boşalan yer için Fethiye ile beraber en iddialı takım Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket.

Denizli ekibi başvurusunun kabul edilmesi durumunda geçerli olmak üzere daha önce ülkemizde Bandırma ve Beşiktaş formalarını da giymiş olan, son olarak Unics Kazan‘da izlediğimiz tecrübeli oyun kurucu Jordan Theodore ile Sports TV’nin haberine prensip anlaşmasına vardı.

Tecrübeli oyun kurucunun ismi yaz döneminin başında bir diğer temsilcimiz Bahçeşehir ile de anışmıştı.

30 yaşında olan 1.83 boyundaki Theodore bu sezon BCL sahnesinde 9 maçta 11.8 sayı, 2.8 ribaund, 5.6 asist ve BSL’de ise 12 maçta 13.8 sayı, 2.8 ribaund, 6.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Sonrasında da Unics Kazan formasıyla VTB Lig’de 6 maçta ortalama 28.0 dakika süre alırken 10.3 sayı, %36.8 3sayı, 4.5 ribaund, 7.7 asist ve EuroCup sahnesinde ise 6 maçta ortalama 24.7 dakika sahada kalırken 8.7 sayı, %25.0 3sayı, 2.2 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Deliciliği, saha görüşü ve istediği zaman çok iyi yaptığı birebir savunması ve tabiki tecrübesi ile EuroCup seviyesinde halen değerli guardlardan biri. Ancak son yıllarda gittiği her takımda beklentilerin altında kaldı, düşüşte olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten kariyeri boyunca dış şut istikrarını ve oyun içinde mental sürdürülebilirliği yakalayabilse Euroleague seviyesinde de bir yıldız olabilirdi.

Yeni bir takım kuracak olan Denizli’ye lider özellikleri ile yardımcı olabilecek bir isim. Ayrıca eşinin Türk olması ve ülkemizi yakından tanıyor olması gibi avantajları ile adaptasyon sorunu da çekmeden hızlıca katkı verebilecek bir isim. Her ne kadar son yıllarda kariyer düşüşte olsa da ilk senesinde düşmeme hedefinde olacak Denizli’nin bu yolda işini kolaylaştırabilecek, önemli bir silah olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …