Güncel Haberler

Denizli, Tecrübeli Keskin Nişancı ile Prensip Anlaşmasına Vardı

ING Basketbol Süper Ligi‘nde Bandırma’dan boşalan koltuk için başvuru yapan takımlardan biri olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, lige kabul edilmesi koşuluyla tıpkı Petkim’in yaptığı gibi şartlı prensip anlaşmaları yapmaya başladı oyuncularla.

Daha önce ülkemizde Bandırma ve Bahçeşehir formaları giymiş olan, son olarak Panathinaikos ile Euroleague tecrübesi yaşamış olan Kanadalı keskin nişancı Andy Rautins ile Sports TV’nin haberine göre prensip anlaşmasına vardılar.

1.93 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli şutör bu sezon Yunanistan Ligi’nde 5 maçta ortalama 17.8 dakika süre alırken 9.2 sayı, %52.0 3sayı, 2.0 ribaund, 1.4 asist ve Euroleague sahnesinde ise 9 maçta ortalama 7.2 dakika sahada kalırken 2.2 sayı ile katkı verebilmişti.

Rautins, ülkemizi ve ligimizi yakından tanıyan bir oyuncu. Dolayısıyla lige kabul edilmesi durumunda hazırlık dönemi için çok kısa bir vakti olacak Denizli’ye bu anlamda avantaj getirecek, adaptasyon sorunu çekmeyecek bir isim. Ayrıca halihazırda takımı olmaması ve son yıllarda maliyetinin iyice düşmesi de onlar adına bir artı. Özellikle ceza atışlarında çok etkili olduğunu ve delici guardlarla beraber saha yerlerşimini doğru yapan takımlarda verimliliğinin arttığını biliyoruz. Theodore de dış şut tehditi istikrarsız ama penetre pas oyunu kuvvetli bir guard. Bu nedenle de Rautins ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Tabi Rautins’in savunma tarafında zayıf halka olduğunu, ilerleyen yaşıyla artık sadece pozisyon gereği rakibin karşısında kaldığını da unutmamak lazım.

Rautins’in hücuma getirecekleri mutlaka çok önemli olacak Denizli için ama savunmada hem 3 numara hem de pota altı rotasyonunda oynayan oyuncuların ekstra efor sarfedip onun açıklarını kapatması gerekecek. Ama sonuca bakarsak Denizli seviyesinde, ligde kalma hedefinde olan bir takım için gayet doğru, iyi bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …