Güncel Haberler

Karşıyaka’dan Ayrılan Genç Uzun Adem Bona’nın Yeni Takımı Belli Oluyor

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ve kadrosunu büyük ölçüde koruyan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka‘da bir ayrılık gerçekleşti.

Alt yapı milli takımlarında sergilediği başarılı performanslarla dikkatleri üstüne çeken ve NBA potansiyeli bulunan genç uzun Adem Bona ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı, resmi açıklamanın gelmes,i bekleniyor.

Nijerya asıllı uzunun bağlı bulunduğu ünlü menajerlik şirketi BeoBasket’in Adriyatik Lig’deki takımı Mega Bemax ile anlaşması bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 17 yaşındaki genç uzun, geride bıraktığımız sezon Karşıyaka ile BSL sahnesinde 4 maçta görev alırken ortalama 4.5 dakika sahada kalmıştı. Europe Cup’da da yine 4 maçta ortalama 2.0 dakika görev almıştı. BGL’de ise 5 maçta ortalama 30.8 dakika sahada kalırken 17.4 sayı, 8.4 ribaund, 1.0 asist, 3.0 blok, 1.8 top çalma istatistikleri ile önemli bir katkı vermişti.

Atletik özellikleri, güçlü fiziği ve uzun kolları ile her iki pota altında da önemli bir faktör olan Bona, elbette henüz çok ham bir uzun. Özellikle işin hücum tarafında silahlarını arttırması gerekiyor. Ama ribaundlara sağladığı katkı ve iyi bir çember koruyucu olmasıyla daha şimdiden NBA potansiyeline sahip. Karşıyaka’nın onu elinde tutamaması, anlaşıp süre alabileceği bir takıma gönderememesi açıkçası doğru bir hamle olmadı, çok şey kaybettiklerini düşünüyorum. Ama tabiki ellerinde Semih ve Morgan gibi iki önemli 5 numaranın olması Adem’in şansını epey azaltmış durumda. Umarım kendisine süre verebilecek bir BSL takımıyla anlaşarak ülkemizde kalır ve bizlerle bağını koparmaz. Halihazırda Büyükçekmece ve ligin yeni takımı olması beklenen Merkezefendi ya da Fethiye ona istediği dakikaları, sorumluluğu verebilecek takımlar olarak görünüyor BSL seviyesinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …