Güncel Haberler

Barcelona Koçu Jasikevicius, Transfer Konusuna Açıklık Getirdi

Barcelona‘nın yeni koçu Sarunas Jasikevicius, sürekli gündemde olan transfer çalışmaları hakkında İspanyol gazetesi AS’a verdiği röportaj içerisinde açıklamalar yaptı.

Katalan ekibinin transfer çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı Litvanyalı koç:

Takıma yeni birilerini ekleme konusunda endişelenmiyorum. Şu anda kadromuzda bulunan oyunculardan mutluyuz ve iyi bir iş çıkarıyoruz. Transfer yapma olasılığımız hala devam ediyor ama bu konuda aceleci değiliz.

AS

Bildiğiniz üzere Barça, Delaney ve Tomic dışında kadrosunu korurken dış transferde sadece Calathes ile anlaşmıştı. Ayrıca genç oyuncular Sergi Martinez ile Leandro Balmaro’yu da A takımın daimi üyesi yapmışlardı. Özellikle Balmaro takımın güvendiği genç yeteneklerden biri. NBA’e gitmeyeceğini açıklamasının ardından Barça ile sözleşmesini de uzatmıştı.

Ancak tecrübeli kaptan Tomic’in ayrılmasının ardından Katalan ekibinin pota altı rotasyonunda eksik kaldığı da bir gerçek. Hali hazırda bir çok oyuncu 18 Ekim’de başlayacak NBA serbest oyuncu dönemini bekliyor ki Barça ile adı geçen Jock Landale ve Vincent Poirier de bu nedenle net bir görüş bildirmediler, önceliklerinin NBA olduğu biliniyor.

Barcelona’nın yeni sezon için ciddi hedefleri var. 2014’deki şampiyonluktan, yani 5 yıllık aradan sonra İspanya Liga Endesa’da yeniden şampiyon olmak ve tabiki Turkish Airlines Euroleague’de Final Four oynamak istiyorlar. Hedefler konusunda da Saras şu açıklamaları yaptı:

Dürüst olmak gerekirse oyuncularım onların üzerinde büyük bir baskı kurduğumu söyleyecektir. Ancak kendi üzerimde de baskı kuruyorum. Oyuncularımın da ellerinden gelen her şeri yapıp, sonuna kadar çalışıp en iyi performanslarını sahaya sergilemesini istiyorum.

AS

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …