Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakibi Strasbourg’dan Önemli Bir Hamle Daha!

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde temsilcimiz Galatasaray’ın rakiplerinden biri olacak Strasbourg, kadrosunu önemli bir isimle daha güçlendirdi.

Son olarak Unicaja Malaga forması ile izlediğimiz Axel Toupane ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.01 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli forvet, Liga Endesa sahnesinde 20 maçta ortalama 16.8 dakika süre alırken 6.3 sayı, 3.1 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 13 maçta ortalama 19.1 dakika sahada kalırken 9.6 sayı, 2.5 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Dış şut tehditi, atletizmi, deliciliği ve savunmadaki enerjik performansı ile etkili bir kanat oyuncusunun vaadedebileceği her özelliğe sahip. Wainwright ve Colson’ın dış şut eksiğini giderebileceği gibi atletizmi artı savunma sertliği ile de takımın gitmek istediği yolda, yani yüksek tempo basketbolunda çok etkili olacağını, takıma değer katacağını düşünüyorum. Bu hamleyle beraber açık alanda güç kazanmış oldu Strasbourg. Elbette kariyeri düşüşte olan bir oyuncu, Euroleague sahnesinde Zalgiris forması ile yakaladığı çıkışı südüremedi ki sonrasında hem Olympiakos hem de Malaga’da düşüşe geçti. Şimdi Strasbourg ile bir alt seviyede kendisini toparlayabilmek için önemli bir şans var önünde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …