Güncel Haberler

Petkimspor’u Mercek Altına Alalım

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2020-21 sezonunun başlamasına artık sayılı günler kaldı ve ben de sizler için yeni sezonda ligimizde mücadele edecek takımları birbir mercek altına almaya başlayacağım.

İlk yazımda sizler için Petkim Spor‘u kaleme aldım, keyifli okumalar.

Ligimizdeki ikinci İzmir temsilcisi olacak Petkim, yıllardır güçlü sponsoru ile TBL’de kendini hazırlıyordu zaten. Bu sezon kendilerine fırsat geldi ve pandemi nedeniyle yarım kalan normal sezonu lider tamamladıkları için BSL biletini kaptılar.

Koçluk görevine yıllardır Blatt gibi Avrupa basketbolunun önemli koçlarından birinin yanında yardımcılık yapan Litvanyalı koç Ketsusis Kemzura‘yı getirdiler.

Litvanyalı koçun takımının direksiyonunda ise Gaziantep’te istikrarlı bir performans sergileyen Sarunas Vasiliauskas yer alacak. İkili oyunlarda ne kadar iyi bir organizatör olduğunu biliyoruz ki dış şutlardaki yüzdeli oyunu ile skora da önemli katkı verecektir. Ancak ilginç olan Petkim’in 4 ya da 5 numaraya atletik ve ikili oyunlarda Saras’ın iyi kullanabileceği, hava harekatları yapabileceği bir ismi kadroya katmamış olması. Zack de Hummer da atletik özellikleri ya da çabuk ayakları ile bilinen isimler değiller. Zaman zaman Wimbush’u 4 numaraya kaydırarak onun bu özelliklerinden ve dış şut tehditinde de faydalanacaklardır ki zaten takımın x-faktörü, koç Kemzura’nın jokeri olması beklenen isim olacak Wimbush hem 3 hem de 4 numarada. Diğer taraftan uzun rotasyonunda çabuk ve atletik isimleri savunmakta zorlanacakları da bir gerçek. Takımın guard rotasyonundaki diğer önemli isim ise Kendrick Ray. Onun deliciliği ve skorer oyunu koç Kemzura’nın sisteminde çok önemli olacak ki açık alanda da takıma asıl onun liderlik edeceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır Avrupa’da iyi takımlarda oynayan ama henüz beklenen performansı gösteremeyen Ray için Petkim belki de son şanslardan biri. Kendisini göstermek için ekstra konsantre olacağını düşünüyorum ve ondan bu sezon ekstra performans bekliyorum.

İzmir temsilcisinin yerli rotasyonunda ise sınırlı bir takım olduğunu söyleyebiliriz. Pota altında Ege Arar ve Hakan Yapar kenardan gelerek iyi katkı vermesi beklenen isimler. Dorukhan ve Tayfun gibi artık ligin tecrübeli isimleri arasında yer alan kısa rotasyonuna destek olacak isimlere de sahipler. NCAA’den gelen 2 çaylak Canberk ve Deniz de potansiyellerini BSL’de ortaya koymayaca çalışacaklar ve açıkçası alınan süreleri iyi değerlendirirlerse 3 ve 4 numarada kendilerine iyi bir yer edilebilirler.

Özetle Petkim, Ray ve Vasiliauskas ekseninde oynayacak, Wimbush’un ekstra performansı ile sınıf atlayabilecek, uzun rotasyonunda da ise istikrarlı ama sınırlı yeteneklere sahip oyunculardan kurulu bir takım görüntüsünde. Play-off’u zorlayacaklardır ama bu uzun rotasyonuyla sıkıntı yaşamaları muhtemel. Diğer taraftan eğer Ray’den beklenen skor katkısını alamazlarsa kendilerini düşme potasında bile bulabilirler….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …