Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakibi Strasbourg, Clark’ın Yerini Jefferson ile Doldurdu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Galatasaray’ın rakiplerinden biri olan Fransa JeepElite Pro A ekibi Strasbourg guard rotasyonuna bir takviye yaptığını duyurdu.

Daha önce anlaştıkları Wes Clark’ın sağlık kontrolünden geçememesi nedeniyle yollar ayrılmıştı. Onun yerine takıma yeni ekledikleri isim ise geride bıraktığımız sezon Orleans forması ile izlediğimiz Brandon Jefferson oldu.

1.79 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Pro A’da 24 maçta ortalama 32.0 dakika süre alırken 16.2 sayı, %43.6 3sayı, 2.4 ribaund, 4.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kariyerindeki ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde forma giyecek olan Jefferson, sürati, atletizmi, yüksek yüzdeli dış şutları ve açık alandaki etkinliği ile bilinen bir oyun kurucu. Özellikle tepe ikili oyunlarında rakip savunmaları her türlü cezalandırmayı bilen Jefferson, perdenin altından geçen savunmaları üçlüklerle cezalandırdığı gibi süratli penetreleri ile de adam değişmeleri affetmiyor karşısında uzun kalınca. Ayrıca saha görüşü de iyi olan bir guard. Elbette savunmada fiziksel dezavantajları var ama bunu da çabuk elleri topa yaptığı baskıyla kapatmaya çalışıyor. Her ne kadar üst düzey liglerde tecrübesi fazla olmasa da Avrupa basketbolunu çok iyi bilen bir oyun kurucu ve Strasbourg’un yüksek tempoya dayalı açık alan basketbolunda hem takıma liderlik edeceğini hem de skor konusunda iyi katkı vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …

Bir Yorum

  1. Her takıma üst düzey katkılar verebilecek harika bir oyuncu aldılar. Tecrübesiz olsa bile, rüzgar gibi esecek bir basketbolcu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir