Güncel Haberler

NBA’de Boykotu Başlatan Milwaukee’nin Oyuncuları ve Yöneticileri Açıklamalar Yayınladılar

Milwaukee Bucks sadece oyuncular olarak değil, yöneticilerle birlikte kulüp olarak ırkçılığa ve polis şiddetine karşı net bir pozisyon alarak alkışları haketti.

Takımın tecrübeli guardı George Hill‘in belirttiğine birlikte yaptıkları 3 saatlik toplantının ardından Orlando Magic karşısında oynayacakları play-off serisi 5. maçına çıkmayarak Jacob Blake’in polis tarafından vurulması ve ırksal adaletsizliği boykot eden Milwaukee’de oyuncular ve kulüp sahipleri açıklamalar yayınladılar.

2 yıl önce polis şiddetinin kurbanlarından biri olan Sterling Brown ve George Hill açıklamayı basın mensuplarına birlikte okudular:

Geçtiğimiz 4 ay, Afro-Amerikan topluluğuna karşı süregelen ırksal adaletsizliğe ışık tuttu. Yapılan bu yanlışlar karşısında ülke çapındaki vatandaşlarımız platformlarını kullanarak seslerini çıkardılar. Geçtiğimiz günlerde eyaletimiz Wisconsin’de Jacob Blake’in polis memuru tarafından sırtından 7 kez vurulduğu korkunç bir video gördük. Ek olarak Kenosha’da protestocular vuruldu. Değişime yönelik ezici taleplerimize rağmen herhangi bir pozisyon alınmadı. Bu yüzden bugünkü odak noktamız basketbol olamaz.

Sahaya çıktığımızda Milwaukee ve Wisconsin’i temsil etmek adına üst seviye oynayıp maksimum efor sarfetmemiz, sorumluluk almamız bekleniyor. Kendimizi bu standartlara bağlı tutuyoruz. Milletvekillerimizden ve yargı gücünden aynı şeyi bekliyoruz. Jacob Blake için adalet arıyoruz ve polis memurlarının sorumlu tutulmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için Wisconsin Eyalet Yasama Meclisi’nin polisleri şiddetten sorumlu tutacak ceza hukuku reformu adına anlamlı önlemler alınması zorunludur. Tüm vatandaşları kendilerini eğitmeye, barışçıl eylemlerle sorumluluk almaya ve 3 Kasım’da oy vermeyi unutmamaya teşvik ediyoruz.

ESPN’in haberine göre Bucks yönetimi zaten Wisconsin başsavcısı Paul ve Vali Yardımcısı Barnes ile iletişim halindeydi ki oyuncuların yaptığı açıklamanın ardından kulübün 3 ortağı Lasry, Edens ve Dinan da kendi açıklaalarını yayınladılar:

Oyuncularımızı verdiği kararlardan ötürü tamamen destekliyoruz. Böyle bir şey olacağını önceden bilmesek de onlarla canı gönülden aynı fikirdeyiz. Değişimi sağlamanın tek yolu, önümüzde meydana gelen ırksal adaletsizliklere ışık tutmaktır. Oyuncularımız bunu yaptı ve onların yanında olmaya, değişiklik talep etmeye devam edeceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …