Güncel Haberler

Lakers ve Clippers Oyuncuları Sezonun Devam Etmesini İstemiyor!

Milwaukee Bucks oyuncularının tarihi bir harekete imza atarak 26 Ağustos Çarşamba gecesi oynanacak maça çıkmayarak ırkçılık ve polis şiddetini boykot etmelerinin yankıları devam ediyor.

Her ne kadar NBA yönetimi ve NBPA (Oyuncular Birliği) doğru bir karar alarak play-off serisindeki tüm 5. maçları ertelemiş olsa da bu boykotun artçıları devam edecek gibi duruyor.

NBA’de Batı’nın iki güçlü takımı, aynı zamanda şampiyonluk adayları olan Los Angeles Clippers ve Los Angeles Lakers‘ın oyuncuları, Amerikalı siyah vatandaş Jacob Blake’in polis tarafından 7 kez vurulmasının ardından sezonun devam edip etmemesiyle ilgili yapılan oylamada oynamama yönünde kararlarını ilettiler.

The Athletic’in haberine göre fanusta yer alan diğer tüm takımlar play-off’lara devam edilmesini isterken Lakers ile Clippers oynamayı rededen tarafta yer aldılar. Ayrıca haberde Lebron’un takım ve lig yöneticilerini daha fazla aksiyon göstermeye davet ettiği de aktarıldı.

Miami Heat’in tecrübeli kaptanı Haslem ise söz alarak sezonun Clippers ve Lakers olmadan nasıl devam edebileceğini sordu.

The Athletic’den David Aldridge yaşananları şöyle anlattı:

Haber kaynağına göre oyuncuların toplantısı yarın ne olacağına ilişkin belirsizlik sebebiyle ‘çirkin’ biçimde sona erdi. Oyuncular Birliği, yarın Yönetim Kurulu’yla görüşecek.

Los Angeles Times’tan Brad Turner‘ın haberine göre ise şehrin takımlarının iki süper yıldızı LeBron James ve Kawhi Leonard, sezonun devam etmemesi konusunda kararlılar.

ESPN’den Adrian Wojnarowski ise henüz olayın sıcak olması nedeniyle herkesin çok duygusal olduğu belirtti. Toplantıda NBA Oyuncular Birliği’nin sezonu bu şekilde bitirmenin finansal dezavantajlarından ve gelecek yıl için olası bir lokavttan bahsettiği öğrenildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …