Güncel Haberler

Toronto Koçu Nurse, Oyuncuların Eve Dönme İhtimalini Konuştuklarını Belirtti!

NBA‘de Doğu Konferansının iki güçlü ekibinin yarı final serisindeki ilk karşılaşmasında sistematik ırkçılık ve polis şiddeti konusunda ciddi bir protesto görebiliriz.

Temmuz ayında Afro-Amerikalı George Floyd’un yaşadığı polis şiddeti ardından öldürülmesi sonucu Minneapolis’te başlayan protestoler tüm ülke çapında yayılmış, çok sayıda insan ırkçılık karşıtı, eşitlik yanlısı söylemlerde bulunmuştu.

Ancak maalesef ABD’deki Afro-Amerikalı vatandaşlara yönelik polis şiddeti son bulmuş değil. Jacob Blake isimli bir genç, polisin teslim olma uyarılarına uymayarak arabasına yönelmiş ve polisler tarafından oldukça yakın mesafeden, etraftaki çocukların önünde bir çok silah atışı ile vurulmuştu. Bu vahşi olaydan sonra ABD’de bir kez daha gündem sistematik ırkçılık ve polis şiddeti oldu.

ESPN’in haberine göre, Doğu Konferansı play-off yarı final serisi ilk maçında 27 Ağustos’u 28 Ağustos’a bağlayacak gece karşı karşıya gelecek olan Toronto Raptors ve Boston Celtics‘li oyuncular, fanusta bir araya geldiler ve bu durumu protesto etmek üzere maçı boykot etme ihtimallerine üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Oyuncular henüz bir karar varmadılar ve 27 Ağustos gecesi toplanarak tekrar bir görüşme gerçekleştirecekler.

İki ekibin bir çok oyuncusu ABD’de Floyd için yapılan protestolarda yer almışlardı. Ama özellikle aktif seslerden biri olan Boston’ın oyuncusu Jaylen Brown, Blake’in öldürülmesinin ardından gidip protestolara yeniden katılmak istediğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Zaten ESPN’in haberine göre toplantıda söz alan isimlerdne biri de Brown’dı. Toronto adına ise Fred VanVleet söz aldı. Ayrıca Raptors koçu Nick Nurse de oyuncuların bu şiddet ve ırıkçılık olayına dikkat çekmek için maçı boykot etme fikrini ortaya attıklarını hatta bazı oyuncuların evlerine dönme ihtimalini de görüştüklerini ekledi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …