Güncel Haberler

Toronto – Boston Serisinin İlk Maçında Beklenmedik Bir Protesto Gelebilir!

NBA Doğu Konferansı’ndaki ilk yarı final eşleşmesi belli oldu ve Toronto Raptors ile Boston Celtics serinin ilk maçını 27 Ağustos Perşembe günü oynayacaklar.

Ancak serinin ilk maçı öncesi Celtics ve Raptors oyuncularının ciddi bir protestoya hazırlandığı söylentileri var.

23 Ağustos Pazar günü Kenosha, Wisconsin’de yine ABD polis memurlarının kontrolsüz güç kullanarak Jacob Blake isimli siyahi bir vatandaşı 7 el ateş ederek öldürmesi, George Floyd’un ölümüyle artan sosyal adalet ve ırkçılık karşıtı protestoların bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.

Olayın ardından basına açıklama yapan Raptorslı Norman Powell, takım olarak maçları boykot etmek üzerine görüşmeler yaptıklarını çünkü şuana kadar milli marşlar esnasında diz çökerek yaptıkları protestonun bir işe yaramadığını anladıklarını belirtti.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren bir diğer Raptors oyuncusu Fred VanVleet ise şu ifadeleri kullandı:

Buraya [Orlando Fanusu] gelmemizin ya da gelmememizin çok büyük bir fark yaratmayacağını biliyorduk. Ancak maçlara çıkmamak kararı almamızın birilerinin üstünde ister istemez baskı yaratacağının farkındayız.

Mesela bu son olay Kenosha, Wisconsin’de yaşandı. İdeal bir dünyada bizim maçlarda oynamama kararı almamız, Milwaukee Bucks‘ın sahibini yerel otoriteler üzerinde adaletin sağlanması yönünde bir baskı oluşturmasını sağlayabilirdi. Eğer Bucks‘ın sahibi savcıların, avukatların, valinin ve politikacıların üzerinde bir baskı oluşturursa bu belki de adaletin sağlanması ve gerçek bir değişimin yaşanması açısından bir fark yaratabilir.

Bunun bu kadar kolay çözülecek bir konu olmadığını biliyorum. Ancak günün sonunda gerçekten bir değişim yaratmaktan bahsedeceksek bu uğurda kendimizden de bazı fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Bunun fedakarlığın kazandığımız para ya da ünümüzden olması önemli değil. Medyada bu konuya yer verilmesini bir kenara bırakıyorum. Sürekli olarak bunu konuşuyoruz, medyada sürekli bu konuları görüyoruz. Ancak bir noktadan sonra bu konuları sadece konuşmak bir bebeğin eline verilen emzik gibi hissettirmeye başladı.

ESPN

Boston Celtics‘in guardı Marcus Smart’ta medya mensuplarına yaptığı açıklamalarda benzer düşünceleri dile getirdi ve takım olarak maça çıkmama fikri üzerine düşündüklerini ifade etti:

Hepimizin aklının bir köşesinde yaşananlar var. Bu konu, basketboldan çok daha önemli.

Temmuz ayının sonunda Orlando Fanusunda NBA karşılaşmaları tekrar başladığında 22 takımın oyuncularının ve koçlarının büyük kısmı, karşılaşmalar öncesinde milli marş esnasında diz çökerek polis şiddeti ve ırksal ayrımcılığı protesto etmişti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …