Güncel Haberler

Ömer Onan: “Liglere Yüzde 50 Seyirci Kapasitesi ile Başlamak İstiyoruz.”

15 takımla oynanacak olan ING Basketbol Süper Ligi 2020-21 sezonu kura çekimi esnasında TBF CEO’su Ömer Onan açıklamalarda bulundu.

Liglere yüzde 50 seyirci kapasitesi ile başlamak istediklerini belirten Onan şu ifadelerde bulundu:

Uzun zamandır ayrı kaldık ve basketbolu çok özledik. Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle dünyanın birçok ülkesi gibi biz de ligimizi tamamlayamadık ve bu durum tabii ki ekonomik bir sıkıntı yarattı ancak biz TBF olarak çok geniş kapsamlı bir geri dönüş protokolü hazırladık. Bu protokolde hem tavsiyeler hem de zorunluluklar bulunuyor. Tabii ki bunların da bir ekonomik karşılığı var. Bu anlamda ilk görüşmelerimizde COVID-19 test ücreti 110 TL’ydi ancak şu anda bu ücret 250 TL’ye yükseldi. İnanıyorum ki, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız bu konuyu yeniden görüşecektir. Kulüplerimizin bir diğer önemli ekonomik kaynağı da seyirci. Bu konuyla ilgili de bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Bu bizim tek başımıza alabileceğimiz bir karar değil ancak en azından yüzde 50 kapasite ile liglere başlamak istiyoruz. Biz basketbol ailesi olarak büyük bir aileyiz ve kulüplerimize yardım etmek için her bir paydaşımız elini taşın altına koyuyor. Yönetime geldiğimiz günden bu yana bizim için en önemli noktalardan biri de mali kriterler oldu. Hayata geçirdiğimiz bu kriterler ligimizin değerini korumak için çok önemli. Bu kriterlerdeki en büyük amacımız sezona büyük vaatlerle giren ancak daha sonradan kulüplerini kapatan ve oyuncularını, antrenörlerini, tüm kulüp çalışanları mağdur eden kulüpleri engellemek.

TBF

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmek için yaptığı başvuru reddedilen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü ile ilgili alınan karara da değinen Onan, şu açıklamaları yaptı:

ING Basketbol Süper Ligi’nde takım eksikliği yaşanması durumunda başvuru yapmak isteyen ekipler için 1 ay önce bir duyuru yaptık. Dört ekibimize hazırlıklarınızı tamamlayın dedik. Bu süreç içerisinde Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü, kendileri ile defalarca görüşmüş olmamıza rağmen, talimatın 9. maddesi gereğince 3.000.000 TL bedelli teminat mektubunun ibrazını ya da nakit ödemeyi gerçekleştirmedi. Bu kriterler tüm takımlarla görüşülerek oluşturulmuştu ve bu teminat kulüplerimizin mali durumunun garanti altına alınması için çok önemli. Biz, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü’nü ING Basketbol Süper Ligi’nde görmeyi isterdik ancak maalesef gerekli şartları yerine getiremediler. Umarız önümüzdeki yıllarda Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü, gerekli şartları yerine getirecek ve ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecektir.

TBF

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …