Güncel Haberler

Dallas Koçu Carlislie, Yıldızı Doncic’i “Başka Gezegenden” Olarak Tanımladı!

Dallas Mavericks‘in tecrübeli koçu Rick Carlislie, Sloven yıldız Luka Doncic‘in Clippers karşısındaki 4. maçta sergilediği performansı “Başka Gezegenden” diyerek tanımladı:

Doncic gerçekten çok çok özel bir oyuncu. Bugün sanki başka bir gezegendenmiş gibi oynadı. Maç sonundaki pozisyonları ve durumları Doncic çok iyi okuyor. O çok akıllı bir oyuncu. Sahada olan bitenleri diğer bütün oyunculardan daha önce görüyor. Bu kadar özel bir oyuncu olmasının arkasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi de bu. Bir yıldız olmak için gerekli olan yetenek paketine, güce ve fiziksel altyapıya sahip. Maçta yaşanan her şeyi hesaplayabiliyor. Oyunu okuma konusunda diğer herkesten bir adım önde.

Serinin 4. maçını Dallas uzatma sonunda 133-135’lik skorla kazanırken son saniye basketiyle takımına galibiyeti getiren Doncic, aynı zamanda 43 sayı, 17 ribaund, 13 asist, 2 top çalma ile kendi sayı kariyer rekorunu kırmış ve bir play-off maçında 40+ skor üreterek triple-double yapabilen ilk isim olarak NBA tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Phoenix, Ettiği Lakers’ı Lebron’a Rağmen Yenmeyi Başardı

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Phoenix Suns konuk ettiği Los Angeles Lakers‘ı Lebron’a rağmen 113-123’lük skorla …