Güncel Haberler

Clippers’ın Yıldızları Leonard ile George’dan Doncic’e Büyük Övgü!

Play-off çeyrek final serisinde Dallas Mavericks ve Luka Doncic‘in rakipleri olan Los Angeles Clippers‘ın iki yıldızı Kawhi Leonard ile Paul George Sloven guard hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundular.

Doncic, sezon boyunca sergilediği performansını play-off serisinde de sürdürüyordu ki serinin 4. maçındaki oyunuyla da adeta parmak ıssırtmıştı.

Mavs uzatma sonunda karşılaşmayı 135-133 ile kazanırken son saniyede bulduğu basketle maçı kazandıran Doncic, 43 sayı, 17 ribaund, 13 asistlik performansıyla takımının yarı final şansını güçlendiren en önemli faktör oldu. Bu istatistiklerle hem kendi kariyer sayı rekorunu kırmış hem de bir NBA play-off maçında 40+ sayı üreterek triple-double yapan ilk oyuncu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştı.

Maçın ardından Luka Doncic’in performansı ve son saniye basketi hakkında açıklamalar yapan Kawhi Leonard, rakibi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Son pozisyonda savunmada adam değiştik çünkü oyun planımız bu şekildeydi. Doncic, muhteşem bir oyuncu ve harika bir şut soktu. Şutu atmak istediği yere gitti ve çok büyük bir isabet kaydetti.

Dallas Mavericks karşısında 3/14 şut isabetiyle oynayan ve alınan mağlubiyetin arkasındaki önemli sebeplerden birisi olan Paul George ise karşılaşmanın ardından şu açıklamaları yaptı:

Eğer daha iyi bir şut performansı sergileseydim her şey daha farklı olabilirdi. Bunun çok açık olduğunu düşünüyorum. Ancak rakibimizin de hakkını vermek gerekiyor, çok iyi oynuyorlar. Hem savunmada hem de hücumda iyi bir performans gösteriyorlar. Luka, inanılmaz oynuyor. Yiğidi öldür hakkını ver. Ancak buna rağmen ben seri boyunca daha iyi şut atabilseydim işler çok daha farklı olurdu.

George’un şut performansı düzelecek mi ya da Doncic harika performansını serinin kalan maçlarında da sürdürebilecek mi tahmin etmek güç. Ama şundan eminiz ki Clippers ile Mavs, play-off ilk turunun en keyifli ve çekişmeli serisini bizlere izlettiler şuana kadar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …