Güncel Haberler

2020 NBA Draftı’nda İlk 5 Sıradan Seçilmesi Beklenen İsimleri Mercek Altına Alalım

16 Ekim Cuma günü düzenlenecek 2020 NBA Draftı öncesi lotarya yani kura çekimi tamamlandı ve takımların hangi sıralardan oyuncuları tercih edecekleri belirlenmiş oldu.

Tam listeye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Kura çekimi sonrası ilk sırada Minnesota Timberwolves yer alırken, ikinci sırada Golden State Warriors, 3. sırada ise Charlotte Hornets, 4. sırada Chicago Bulls ve 5. sırada milli oyuncumuz Cedi Osman’ın forma giydiği Cleveland Cavaliers yer aldılar.

Bir çok NBA draft sitesinin ortak görüşüne göre ilk 5 sırada hangi isimlerin tercih edileceği net olarak belli tabi eğer bir sürpriz olmazsa. Elbette hangi takımın hangi oyuncuyu seçeceğini kimse net olarak bilmiyor ama bazı tahminler var. Ben de sizlerle hem bu tahminleri paylaşacağım hem de bu 5 isim hakkında kısa birer analiz yapacağım. Keyifli okumalar.

1.Minnesota Timberwolves: Anthony Edwards (SG – Georgia – 1.96 metre – 19 yaş)

Takımın Durumu

Wolves takas döneminde Wiggins, Teague, Covington, Dieng gibi isimlerle yollarını ayırarak, kadroyu Towns ve Russell önderliğinde kurmak istediler. Ayrıca Malik Beasley ile Juancho Hernangomez gibi iki yeni genç transfer de takas döneminden sonra iyi bir performans sergilemişlerdi Şubat ayında, ayrıca bu iki ismin de 18 Ekim’de serbest oyuncu piyasasında sınırlı serbest olarak yer alacaklar. Şuanda takımın bir çok pozisyonda kadro derinliği konusunda sorunları var, Russell ile Towns’ın üstüne iyi bir iskelet kurma hedefindeler.

Neden Edwards?

Evet Wolves lotaryada bir numara seçim hakkını kazandı ama bu sezonki draft havuzunda net bir 1 numara yok. Edwards süper bir atlet ve müthiş bir potansiyele sahip ama Minnesota’nın draftta ilk 5 potansiyeli olan tüm oyuncuları ciddi şekilde incelemesi gerekiyor. Çünkü asıl soru işareti Edwards’ın Russell ile birlikte uyumlu oynayıp oynayamayacağı ya da onun yanına daha uygun bir ismin bulunup bulunmayacağı. Minnesota’nın bu konuda iyi karar vermesi gerekiyor.

2.Golden State Warriors: Obi Toppin (PF – Dayton – 2.06 metre – 22 yaş)

Takımın durumu

Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green ve Andrew Wiggins’i bir kenara koyarsak Warriors’ın iskeleti pek iyi durumda değil. Bu nedenle bu 2. sıra hakkını olgun, hazır ve takıma direkt katkı verebilecek bir isimle değerlendirebilirler. Ama diğer taraftan genç bir yeteneğe gönüllerini kaptırıp onu kulübün bir sonraki yüzü yapmayı da tercih edebilirler.

Neden Toppin?

Warriors 2. sıra hakkı konusunda bir çok teklif alacaktır ve takas kozu olarak da değerlendirmeyi düşünebilirler elbette. Ama eğer seçim yapma haklarını kullanmaya giderlerse Toppin onlar için mükemmel bir tercih olacaktır, yeni bir Amare Stoudemire olabilir görüşü hakim NBA otoritelerine göre. Toppin’in savunmada pek etkili bir isim olmadığını biliyoruz ama Warriors’ın ofansif sistemine iyi uyum sağlayacağı düşünülüyor. Dış şut tehditi var, dribbling ile adam eksiltebiliyor ve Curry ile beraber kulübün hayal ettiği yıldız ikiliyi oluşturabilirler. Toppin hem 4 hem de 5 numarada görev alabilecek yeteneklere, çok yönlülüğe sahip. Bu nedenle de Wiggins, Curry, Thompson, Green ile beraber ilk beşin son parçası olabilir.

3.Charlotte Hornets: James Wiseman (C – Memphis – 2.16 metre – 19 yaş)

Takımın durumu

Hornets geçen yaz Rozier’ı kadroya katabilmek için ciddi hamleler yapmıştı. Elbette Rozier net bir ilk 5 oyuncusu değil henüz ama önümüzdeki yıllarda bu role evrilmesi bekleniyor gelişerek. Ayrıca son 2 draft seçimlerinde Washington ve Bridges gibi potansiyelli forvetleri kadrolarına kattılar, artı hiç planlarda yokken Graham müthiş bir gelişim gösterek önemli bir oyuncuya dönüştü. Charlotte’ın elinde neredeyse tüm pozisyonlar için derin bir rotasyon var ama pivot pozisyonunda büyük bir açıkları var.

Neden Wiseman?

Hornets’ın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir oyuncu ama kulübün onun gelişimi için 1-2 yıllık plan yapması gerekecek. Diğer taraftan daha garantici davranıp Okongwu ya da Ball seçeneklerine de yönelebilirler ama ilk 3 seçiminde hata yapma lüksleri yok ve Wiseman gibi bir yeteneği kaçırmanın cezasını ağır ödeyebilirler ilerleyen yıllarda. Wiseman kesinlikle fiziksel özelliklerine ve potansiyeline bakıldığında yıldız olmaya aday bir uzun ama gelişimini sürdürebilmek için de zamana ihtiyaç olduğu gibi gerçek.

4.Chicago Bulls: LaMelo Ball (PG – 2.03 metre – 19 yaş)

Takımın durumu

Normal şartlarda Bulls’un lotarya seçimlerinde bu kadar yukarıda olmaması, yani normal sezonu bu kadar düşük galibiyetle tamamlamaması gerekiyordu. Neredeyse her pozisyonda yüksek potansiyelli genç isimlere sahipler ama takım olarak sağlıklı kalma konusunda sorunlar yaşıyorlar. Oyun kurucu pozisyonu da bu sezon en çok sıkıntı çektikleri noktalardan biriydi. Rose’ın takımdan ayrılmasının ardından bir çok arayışa girdiler ama takıma yıldız bir oyun kurucu kazandıramadılar.

Neden Ball?

LaVine ve Ball’dan oluşacak bir ilk beş arka alanı belki rakip savunmaların korkulu rüyası olmaz ama Ball gibi müthiş bir yetenek üzerine kumar oynamak, risk almak zorundasınız. Kesinlikle bir takıma liderlik edebilecek bir isim ve Avustralya’daki kısa kariyerinde sergilediğinden çok daha iyi bir skorer. Onu kapabilirlerse Bulls’un geleceği adına önemli bir hamle olacaktır.

5.Cleveland Cavaliers: Onyeka Okongwu (C – USC – 2.06 metre – 19 yaş)

Takımın durumu

Aslında Cleveland’ın takımı sürükleyebilecek, etrafında bir kadro kurabileceği bir yıldıza ihtiyacı var. Ancak bu drafttaki yetenek havuzuna baktığımızda böyle bir ismi bulamayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sexton ve Garland önemli yetenekler ama yıldız potansiyeline sahip değiller, limitleri belli. Aslında uzun rotasyonunda da istikrarlı isimlere sahipler ama hiç biri uzun dönemde takıma katkı sağlayabilecek isimler değiller. Bu nedenle Cleveland’ın amacı pozisyondan bağımsız olarak 5. sırada alabilecekleri en yetenekli, en potansiyelli ismi takıma katmak olacak.

Neden Okongwu?

Cavs’ın elinde kısa vadede takıma katkı sağlamaya devam edecek iyi uzunlar var ama bu onların Okongwu gibi yüksek potansiyelli bir uzunu kadroya eklemelerine engel olmayacaktır. NCAA’deki ilk ve tek sezonunda işin savunma tarafında boyalı alanı domine edebileceğini ve takımını galibiyete taşıyabileceğini gösterdi. NBA’deki ilk sezonunda hemen Cavs’a katkı verebileceği ve Cavs’ın kadroyu üstüne kurmak istediği iki yetenekli yıldız adayı Garland ve Sexton ile uyum sağlayabileceği düşünülüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …