Güncel Haberler

2020 NBA Draftı’nda Sadece 2 Temsilcimiz Olacak

2020 NBA Draftı‘na başvuruda bulunan toplam 4 oyuncumuz vardı ve NBA’in açıkladığı final listeye göre 2 temsilcimiz çekilirken, 2 temsilcimizin ise draftlarda yer alacağı kesinleşti.

Son durumda Beşiktaş Sompo Sigorta‘ya transfer olan Şehmus Hazer ile NCAA ekiplerinden Georgetown forması giyen Ömer Faruk Yurtseven ülkemizi 16 Ekim’de düzenlenecek draftta temsil edecekler.

1.90 mete boyunda olan 21 yaşındaki Hazer, bu sezon finansal sorunlar yaşayan ve tüm yabancıları ile yollarını ayıran Bandırma’da aldığı süreleri, fırsatları çok iyi değerlendirdi. Ortalama 19.0 dakika süre alırken 7.4 sayı, 2.4 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

2.13 metre boyunda olan 22 yaşındaki Yurtseven ise geride bıraktığımız sezon 25 maçta ortalama 27.4 dakika süre alırken 15.3 sayı, 10.0 ribaund, 1.2 asist, 1.4 blok istatistikleri ile mücadele etmişti. NBADraft.net sitesine göre 2.tur 56. sıradan seçilmesi bekleniyor.

Bandırma alt yapısından yetişen ve yeni sezonda Galatasaray forması ile izleyeceğimiz Ragıp Berke Atar ve alt yapısından yetiştiği Anadolu Efes’de forma giyen Yiğitcan Saybir erken draft listesinde yer almalarına rağmen draftten çekilen 2 temsilcimiz oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …