Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece İki Yerli Forveti ile Yola Devam Dedi

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, iç transferdeki hamlelerini sürdürüyor.

İstanbul temsilcisi geçtiğimiz sezon da takımın formasını terletmiş olan Cengizhan İvedi ve Mert Celep ile yeni sezon için 1 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu.

2.05 metre boyunda olan 1995 doğumlu Celep uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor. Pınar Karşıyaka altyapısından yetişti ve U20 milli takımında görev yaptı. Sırasıyla İTÜ, Eskişehir Basket, Bursaspor, Konyaspor formaları giydi geçen yaz Büyükçekmeceye gelmeden önce. Geride bıraktığımız sezonda 23 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken 7.3 sayı, 5.2 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

1.95 metre boyunda olanda 1999 doğumlu İvedi ise kısa forvet pozisyonunda görev yapıyor. Altyapılarda Darüşşafaka, Anadolu Efes ve Fenerbahçe formaları giyen Cengizhan İvedi, BGL ligindeki son sezonunda “en iyi forvet” ödülünü kazanmıştı ve iki sezondur Büyükçekmece forması giyiyor. Geride bıraktığımız sezonda 20 maçta ortalama 11.8 dakika süre alırken 4.0 sayı, 2.6 ribaund istatistikleri ile katkıda bulunmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …