Güncel Haberler

Gherardini, Yeni Kadro ve Koç Kokoskov Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko 2020-21 sezonunun hazırlıklarını Topuk Yaylası’ndaki kulüp tesislerinden sürüdürüyor. Kamp devam ederken sarı lacivertlilerin Genel Menajeri Maurizo Gherardini ise EuroDevotion’a bir röportaj verdi.

Tecrübeli İtalyan basketbol adamı koç Obradovic’in gidişi sonrası Fenerbahçe Beko‘daki yeniden yapılanmaya ilişkin gelen soruyu şöyle cevapladı:

Öncelikle bu kulübün tarihini yazan birçok oyuncunun ayrılığının yanı sıra Zeljko dönemini bitirmek kolay değildi, bunu söylemek önemli. Üst üste beş Final Four, üç final, bir EuroLeague şampiyonluğu ve Türkiye’de birçok kupa… Fenerbahçe’nin gelişiminde bu insanların bıraktıkları iz inanılmaz.

EuroDevotion & Eurohoops

Obradovic sonrası göreve gelen Igor Kokoskov’un ABD deneyimi ve Fenerbahçe’de göreve gelmesinde Bogdan Bogdanovic’in rolü ile ilgili de bir soru yöneltilen Gherardini, şöyle konuştu:

Bu sözleşmeyi imzalamak kolay değildi ama en başından itibaren teklifimize büyük ilgi gösterdi. Uzun görüşmeler yapıldı ve salgın nedeniyle görüşemediğimiz için birçok kez görüntülü arama yaptık. Igor, Orlando’da Kings ile fanus maçlarına hazırlanıyordu. Neticede onunla anlaşmak çok önemliydi çünkü Obradovic ile birçok konuda bağı var. Daha önce 1990’ların sonunda milli takımda, ABD’deki uzun kariyerine başlamadan önce yardımcısıydı. Partizan ekolünde, Balkan tarzında yetişti. Zeljko ile bağının yanı sıra bu durum, en başından beri onu ilk tercihimiz yaptı. NBA’in önceliği olduğunu düşünüyordum ancak belki de biz çok etkileyici ve ikna ediciydik. Hem sahada hem de organizasyon olarak hedeflerimizi anlattık.

Bogdanovic konusuna gelirsek de Sacramento’daki Sırp grubun Fenerbahçe ile büyük bir bağı olduğunu söyleyebilirim: Bogdan, Bjelica ve uzun zamandır tanıdığım Stojakovic. Kokoskov da geçmişte organizasyonumuzu ziyaret etmişti. Dolayısıyla kulübümüz ile ilgili bilgi sahibiydi.

EuroDevotion & Eurohoops

Kulüp olarak hedefleri sorulan Gherardini, şunları ifade etti:

Daha fazla atletizm katmak ve bazı savunma yönlerimizi geliştirmek istiyorduk. Ayrıca çok yönlü, sahada en az iki pozisyonda oynayabilecek oyuncular arıyorduk ama en önemlisi, gerçekten iştahlı, EuroLeague’de en üst seviyede oynayabilecek oyuncuları istiyorduk. İlk antrenman sonrası hissiyatımız da bu yönde. Sloganımız kesinlikle ‘MÜTEVAZI VE İŞTAHLI.’

EuroDevotion & Eurohoops

Kendisine yöneltilen “Bence Zoc gibi bir efsane sonrası görevi devralabilecek tek koç Kokoskov. Avrupa basketbol tarihinin en başarılı koçu sonrası göreve gelecek her Avrupalı koç, büyük bir baskı sıkıntısı yaşardı. Bu da onu istemenizde etken mi?” şeklindeki soruyu Gherardini şöyle yanıtladı:

Bu kesinlikle önemli bir etken. Altını çizmen doğru.

EuroDevotion & Eurohoops

Nando De Colo ve Jan Vesely‘nin takımın önemli liderleri olması ile ilgili Gherardini şunları söyledi:

Çok mütevazı, başkalarına liderlik edebilecek çok çalışkan iki süper yıldızımız olduğu açık. Nando, örnek bir sporcu. Her zaman salona ilk gelen ve en son giden o oluyor. Jan, hep olduğu gibi lider olmaya hazır ve sağlık açısından da sezona böyle başladığı için mutluyum.

EuroDevotion & Eurohoops

Bütçe konusu ile ilgili konuşan Gherardini, şu ifadeleri kullandı:

Bütçede düşüş olduğu açık. Yeni kadroyu kurarken bunu da gözetmek zorundaydık. Birçoğu en az iki yıllık sözleşmeler ile yeni oyuncular alarak bir anlamda profesyonel devamlılık sağlamaya çalıştık. Ayrıca işimizin bazı yönlerini de geliştirmek istiyoruz: Tıbbi rehabilitasyon, gözlemcilik ve teknik ekibimizin günlük işlerinin organizsayonu alanlarında gelişmek istiyoruz. Bu salgın sürecinden kendi kendini sürdürebilen bir yapı yaratmak istiyoruz.

EuroDevotion & Eurohoops

Yeni sezonun taraftarsız başlama ihtimali ile ilgili ise Gherardini’nin görüşleri şöyle:

Kesinlikle altıncı adamımızı kaybetmiş oluruz. Taraftarlarımız çok önemli. Ancak durum bu ve bize bağlı değil. Dahası, bilet satışı konusunda da büyük bir kayıp olacak çünkü tüm kulüpler için sorun doğurabilecek bir gelir kaynağı bu. Bu kaybı azaltmak için ne gerekiyorsa yapmak önemli.

EuroDevotion & Eurohoops

Son olarak Fenerbahçe’nin yeni sezon yapısı ile ilgili konuşan Gherardini’nin sözleri şu şekilde:

Bizim için yöntem ve tüm taraftarımıza göndermek istediğimiz mesaj bu: Mütevazı ve iştahlı. Tüm mesele bu. Pozitif ve realistik olmalıyız. Ayaklarımız yere basmalı ve her şeyimizi vermeye hazır olmalıyız. Daha sonra sahada kim olduğumuz görülecek ama bize rakip olmanın kolay olmayacağına eminim.

EuroDevotion & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …