Güncel Haberler

Barcelona Başkanı Halen Gündemde Olan Pau Gasol Konusunda Açıklık Getirdi!

Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu, kulübün efsane oyuncularından Pau Gasol ile yeniden anlaşma ihtimallerinin bulunmadığını net olarak dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda İspanyol yıldızın eski kulübüne dönerek basketbolu burada bırakabileceğine dair bir çok haber görmüştük. Ama son gelişmelere göre bu olasılık ortadan kalkmış durumda. Barça başkanı Bartomeu, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamalarda bu transferin ihtimal dahilinde olmadığını şu ifadelerle dile getirdi:

Pau bize çok yardımcı olmuş birisi. Pau bizim için bir elçi ve Barcelona’yı Amerika’da çok güzel şekilde temsil ediyor. O, NBA’in yıldızlarından birisi. Bu yüzden de Barcelona’nın ona istediği parayı ödemesinin çok ihtimali yok.

Eurohoops

6 Temmuz’da 40 yaşına basan tecrübeli yıldız 1 yıldız basketbol oynamyor, son resmi maçına 10 Mart 2019 tarihinde çıkmıştı. Basketboldan uzak kaldığı bu sürede sol bacağındaki stres kırığı nedeniyle 2 kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Hem geçen sezon Milwaukee Bucks’ın play-off maçlarının tamamını kaçırmış hem de Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda İspanya forması giyememişti. Diğer taraftan eğer covid salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları iptal olmasaydı, kariyerinde son kez Olimpiyatlar’da forma giyme şansını da kaçırmış olacaktı.

Son yaptığı açıklamalarda da belirttiği üzere Gasol’ün hedefi 2021 yazında yapılacak Olimpiyatlar’da forma giydikten sonra basketbola veda etmek. Olimpiyatlar’a hazır gidebilmek içinde önceliği bir NBA takımı ile anlaşıp sezonu oynayarak tamamlamak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …