Güncel Haberler

Rice’ın Yeni Adresinin, Karşıyaka’nın Rakibi AEK Olması Bekleniyor

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi D grubunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın rakiplerinden biri olacak AEK, kadrosunu tecrübeli bir oyun kurucu ile güçlendirmeye hazırlanıyor.

Bu sezon iptal olana kadar Panathinaikos forması ile izlediğimiz Tyrese Rice ile prensipte anlaştılar. Kontratın öncelikle Eylül ayında oynanacak 2019-20 sezonunun devamı niteliğindeki Final 8 turnuvasında geçerli olacağı, 2020-21 sezonu için de opsiyon olacağı gelen haberler arasında.

1.85 metre boyunda olan 33 yaşındaki, Karadağ pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı oyun kurucu bu sezon iptal olana kadar Euroleague sahnesinde 10.0 sayı, 1.1 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Rice halen çok değerli bir skorer. Birebirleri, deliciliği ve hem üçlükleri hem de orta mesafe atışları ile Euroleague sahnesinde alternatif skor opsiyonu olarak benchten gelebilecek bir isim. Ancak savunmadaki yumuşaklığı ve artık ilerleyen yaşıyla fiziksel dezavantajlarını çabukluğu ile kapatamıyor olması sahada kalacağı süreleri azaltacaktır. Bu rolü kabul ederek Euroleague sahnesinde son 1-2 sezonunu geçirip emekli olabilir. Ya da Çin Ligi, EuroCup, Şampiyonlar Ligi opsiyonlara yönelebilir.

Bu bağlamda AEK onun için doğru seçimlerden biri olacaktır ancak unutmayalım ki Yunan ekibinin elinde Langford gibi topla oynamayı seven, tecrübeli bir yıldız daha var. Dolayısıyla top paylaşımı ve liderlik konusunda zaman zaman sorun yaşayabilirler ki birlikte sahada kaldıkları her dakikada da takımın savunma sertliği ciddi şekilde düşecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …