Güncel Haberler

FLAŞ: Barcelona, Acy İçin Pusuda Bekliyor

Turkish Airlines Euroleague ekipleri arasında transfer döneminin sessizlerinden biri olan Maccabi Tel Aviv, önemli bir oyuncusunu kaybetme tehlikesi yaşıyor.

İsrail ekibi bir süredir takımın tecrübeli uzunlarından Quincy Acy ile yeni kontrat için görüşmeleri sürdürürken henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Bu esnada BasketInside’ın haberine göre pusuda bekleyen önemli bir rakipleri var, İspanyol devi Barcelona.

Pota altı rotasyonuna atletik ve savaşçı bir uzun eklemek isteyen, tercihen de hem 4 hem 5 numarada görev alabilen bir isim isteyen İspanyol ekibinin Birleşik Amerikalı uzunu kapabileceği gelen haberler arasında.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki Acy, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 19.0 dakika görev alırken 4.8 sayı, 3.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Acy her ne kadar pozisyonuna göre sınırlı bir hücum silahı olsa da enerjisi, sertliği, atletizmi ve ribaundlardaki katkısı ile savunma dayalı bir basketbolu benimsemiş olan koç Sfairopoulos’un Maccabi’sinde önemli parçarlardan biriydi. Özellikle Euroleague sahnesinde dış şut tehditinin çok istikrarsız olması onu çok zorladı bu sezon. Ama savunma, ribaundlar ve işin fiziksel mücadele kısmında takımını taşıyan isimlerden biriydi.

Barça’da da işin atletizm ve savunma kısmına katkı getireceği bir gerçek. Oriola ile birlikte sahada oldukları zaman rakip uzunların çekeceği var diyebiliriz. Ayrıca hem Mirotic ile beraber hem de Davies ile beraber süre alabileceği için koç Saras’ın jokerlerinden biri olacağını, savunmaya ve takımın direnç seviyesine önemli katkı vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …