Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’un Rakibi Cedevita, Tofaş’dan Ayrılan Brown ile Anlaştı

Yeni sezonda da 7DAYS EuroCup D grubunda temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’un rakiplerinden biri olacak Cedevita Olimpija, kadrosunu tanıdık bir forvetle güçlendirdi.

Bu sezon Tofaş forması ile izlediğimiz Rion Brown ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı kısa forvet, sezon ortasında geldiği temsilcimizde BSL sahnesinde 5 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 13.8 sayı, %46.2 3sayı, 4.2 ribaund, 3.2 asist ve EuroCup sahnesinde ise 3 maçta ortalama 20.0 dakika süre alırken 12.7 sayı, %56.3 3sayı, 2.0 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Atletizmi, etkili dış şutları, deliciliği ve açık alandaki verimliliği ile hücumda bir çok silahı var Brown’ın. Ama özellikle yüksek yüzdeli dış şutları ile öne çıktı kısa Tofaş macerasında. Ayrıca işin savunma tarafında da koç Ene’nin istediği seviyede olduğunu, enerjisinin yüksek olduğunu, ne kadar çalışkan bir isim olduğunu gösterdi. Cedevita’da daha fazla süre ve sorumluluk alacağını, EuroCup sahnesinde kendisini daha çok gösterip Panathinaikos’daki kötü Euroleague tecrübesinden sonra bu kez daha hazır daha özgüvenli olarak Avrupa’nın en üst seviyedeki ligine döneceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …