Güncel Haberler

RESMİ: Daçka ile Telekom’un Rakibi Burgos’dan Horton Takviyesi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda temsilcilerimiz Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom’un rakiplerinden olacak San Pablo Burgos, pota altı rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Bu sezon Brescia ile başarılı bir performans sergileyen Kenneth “Ken” Horton ile 1 yıllık anlaşma imzaladıklarını açıkladılar.

2.01 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli uzun forvet bu sezon Serie A’da 14 maçta ortalama 23.2 dakika süre alırken 11.9 sayı, %34.8 3sayı, 5.5 ribaund, 1.8 asist ve EuroCup sahnesinde ise 12 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 11.1 sayı, %30.2 3sayı, 5.0 ribaund, 1.6 asist, 1.7 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Horton şut tehditi ile ön plana çıkan bir uzun forvet. Hem orta mesafaden hem de 3 sayı çizgisi gerisinden yakala at pozisyonlarında yüzdeli oynuyor. Saha yerleşimi ve boş alanlara kaçma konusunda zeki bir oyuncu, savunmalara kendisini unutturabiliyor boyalı alan dışında. Ayrıca çabuk ayakları ile perdeler sonrası dışa devrilerek de bulduğu şutlarda etkili oluyor. Tüm bunların yanında perdelerden çıkarak ya da gömülen savunmalara karşı dribbling üstü orta mesafe tehditi de var, özetle pozisyonu için çok yönlü ve iyi bir şutör. Bu tehditini iyi kullanarak savunmaları üzerine çekip sonrasında potaya da yüzü dönük atak edebilen bir uzun. Diğer taraftan çabuk ayakları ve atletik özellikleri ile tam sahada verimli oynuyor. Yarı sahada zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla da skor üretebiliyor. Boyalı alanda ise orta halli bir oyuncu, genelde ters eşleşme yakaladığında sırtı dönük oynamayı tercih ediyor. Bu pozisyonlarda alçak posttan pas dağıtabilme özelliği de var. Artı olarak penetre pasları da hiç fena değil, pozisyonuna göre iyi bir pasör. Savunmada da çalışkanlığı, enerjisi ve fiziksel temastan kaçmayan yapısı ile değerli bir parça. Çabuk ayakları ile kısaların karşısında kalabildiği gibi alçak postta da kendisinden güçlü, fizikli uzunların arkasında bile geri adım atmıyor, pes etmiyor.

Özetle modern basketbolda takımların aradığı komple uzun forvetlerden biri. Burgos’a değer katacağından eminim ve Euroleague ekiplerimiz hariç tüm takımlarımız için kesinlikle KAÇAN BÜYÜK BALIK olduğunu düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …

Bir Yorum

  1. Euroleague kaitesinde değil. Ancak bizim ligde tozu dumana attıracaktır. Özellikle bazı maçlarda oldukça öne çıkacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir