Güncel Haberler

Petkim, NCAA’den Yerli Takviyesi Yaptı

Yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele etmesi için sadece prosedürlerin sonuçlanması beklenen Petkimspor, kadrosuna NCAA’den yerli bir takviye yaptı.

Arksansas State‘den mezun olan Canberk Kuş ile yeni sezon için anlaştılar. Yakın zaman resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

1.98 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç kanat oyuncusu, bu sezon 32 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 9.4 sayı, 5.2 ribaund, 1.3 asist istatistikler ile mücadele etmişti.

Beşiktaş alt yapısından yetişmiş olan Canberk, etkili şutları ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu. Hem yay gerisinden yakala at pozisyonlarında etkili hem de dribbling üstü ya da sırtı dönük pozisyonlarda dönerek kullandığı orta mesafeleri ile etkili. Ayrıca atletik özellikleri de dikkat çekiyor. Bu sayede ribaundlarda da önemli katkılar veren Canberk, tam sahada verimi artan, savunmada çalışkan ve enerjik bir isim. BSL’ye adaptasyonu biraz zaman alabilir ama potansiyeli yüksek, çalışkan ve önü açık bir isim. Umarım gelişimini İzmir’de sürdürüp kaliteli kumaşını gösterebilir BSL seviyesinde de.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …