Güncel Haberler

Panathinaikos’un Listesindeki Yeni İsim Eski Bir Fenerbahçeli!

Laprovittola’ya Real Madrid’den izin çıkmayacağının neredeyse netleşmesinin ardından Panathinaikos da alternatiflerini belirlemeye başladı.

SDNA’nın haberine göre Yeşiller’in listesinde üst sıralarda olan isimlerden biri eski Fenerbahçeli Pierre Jackson. Birleşik Amerikalı oyun kurucu son olarak NBA G-League takımlarından South Bay forması giyiyordu.

1.80 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli guard G-League’de 16 maçta ortalama 32.9 dakika süre alırken 20.7 sayı, %39.9 3sayı, 3.9 ribaund, 5.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Jackson, sürati, deliciliği ve her pozisyonda skoru koklamasıyla özel bir oyuncu kesinlikle ama unutmamak lazım ki daha önceki Avrupa denemelerinde beklentilerin net olarak altında kaldı. Hem Fenerbahçe hem de Maccabi Tel Aviv maceralarında sınıfı geçememişti. Aslında İsrail ekibindeki son sezonunda fena iş çıkarmadı ondan beklenen skorer özelliklerini ortaya koyamadı, sert Euroleague savunmaları karşısında çok zorlandı. Son 2 sezondur da Çin Lİgi ve G-League gibi basketbol kalitesi ve yumuşak liglerde oynamaya devam ediyor…

Yeniden yapılanan Panathinaikos için de doğru bir hamle olmadığını düşünüyorum. Zaten ellerinde Nedovic gibi skor yönü ağırlıklı olan, organizasyon becerisi geri planda olan bir guard varken tekrar Jackson gibi sadece skoru düşünen bir ismi transfer etmek sıkıntı getirir Yunan ekibine. Laprovittola gibi daha pasör daha organizatör bir isim eklemeleri gerekiyor Nedovic ve Foster gibi iki skorer guardın yanına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …