Güncel Haberler

Real Madrid Laprovittola’yı Bırakmayacağını İletti, Panathinaikos Alternatiflerini Belirledi

Son günlerde en çok merak edilen transfer hamlerinden biri de Nicolas Laprovittola‘nın takımı Real Madrid‘den izin alıp ayrılarak sonrasında Panathinaikos ile anlaşma imzalaması.

Son gelişmelerde aslında Arjantinli guarda Real Madrid’in izin vereceği ve kontratı devam etmesine rağmen takımdan ayrılacağı belirtiliyordu. Ancak İspanya kaynaklı bu haberlerin aksine Yunan SDNA sitesi yaptığı haberde Laprovittola’ya İspanyol devinden izin çıkmadığını ve kulübün oyuncuya, ayırlmasına izin vermeyeceği yönündeki kararını ilettiği belirtti.

Bunun üzerine BasketInside kaynaklı haberlerde belirtildiği üzere Panathinaikos alternatiflerini belirlemeye başladı. Listede yer alan isimlerden birisi de Valencia‘nın kendisine takım bulmasını ilettiği eski Bahçeşehirli Quino Colom.

İspanyol maestro hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.88 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon Liga Endesa’da 28 maçta ortalama 15.0 dakika süre alırken 6.4 sayı, 1.3 ribaund, 2.9 asist ve Euroleague sahnesinde ise 26 maçta ortalama 17.8 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, 1.5 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=N0pbf2oO3cw&t=3s

Bir diğer alternatif ise Josh Gray. Son olarak Erie Bay Hawks forması ile izlediğimiz 1.85 metre boyundaki 26 yaşındaki oyun kurucu bu sezon 37 maçta ortalama 35.9 dakika süre alırken 22.5 sayı, %33.8 3sayı, 5.3 ribaund, 6.9 asist istatistikleri ile mücadele etmiştir. Gray, ABD dışına sadece 2018-19 sezonunda çıktı, Güney Kore liginde forma giymişti.

Gray G-League’in skor potansiyeli yüksek guardlarından biriydi bu sezon. Bazı maçlarda Curry havasında dominant performanslar ortaya koyduğunu da gördük. Sürati, özgüveni, düzgün ve hızlı şut mekaniği ile gönderdiği mesafe tanımayan şutları sayesinde rakip savunmaların korkulu rüyası oldu ki ritmini bulduğunda gerçekten makine düzeninde efektif olan bir skorer. Ama elbette istikrar problemini çözmesi gerekiyor. Her gece 30+ skor üretemez tabiki fakat belli istikrarda takımına skor katkısı vermesi, şutlarının girmediği anlarda alternatifleri de yaratabilmesi gerekiyor. Skorer özelliğinden bu kadar fazla bahsettik ama Gray’in çok yönlü bir guard olduğunu da atlamamak lazım. Hem saha görüşü iyi olan ve pas yeteneği yüksek hem de ribaundlara çok iyi katkı sağlayan bir guard.

Özetle Gray, yüksek potansiyelli, özellikle işin hücum tarafında çok değerli silahlara sahip olan bir isim. Ama kariyeri boyunca sadece G-League ve Güney Kore Ligi gibi çok yumuşak, basketbol seviyesi düşük liglerde yer aldığını düşünürsek Euroleague sahnesinde onu transfer etmek ciddi bir risk. Sert savunmalar karşısında zorlanacağı gibi işin savunma tarafında da Pana’yı zaman zaman eksik bırakabileceğini düşünüyorum. Nedovic’in arkasında alternatif guard olarak düşünüleceği için bu risk alınmaya değer gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=aX0Ch_eBMwg

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …

Bir Yorum

  1. Çok çabuk oyundan düşen bir oyuncu Yunan basketbolu hiç ona göre değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir